Sztrapacska

2014-04-11
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Az egész család kedvence a sztrapacska, gyors elkészítés, és másnap is fogyasztható, ha marad belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg krumpli
  • 1 db tojás
  • 40 dkg finomliszt
  • só és frissen örölt bors
  • A juhtúrós krémhez:
  • 25 dkg juhtúró
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg füstölt szalonna

1. Lépés

A krumplit meghámozzuk, majd lereszeljük, ehhez adjuk a tojást, a lisztet, megsózzuk, megborsozzuk, fakanállal összedolgozzuk, ha olyan az állaga, mint a sűrű nokedlitésztáé, akkor rendben van.

2. Lépés

A tészta főzéséhez egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk és ha már lobog, nokedliszaggatón beleszaggatjuk a tésztát. Amikor a galuskák feljönnek a víz színére, adunk nekik még 2 percet, hogy belül is átfőjenek, aztán szűrővel kiemeljük, jól lecsöpögtetjük.

3. Lépés

A felkockázott szalonnát egy nagy serpenyőbe dobjuk, és mérsékelt tűzön addig kevergetjük, amíg pörgősre nem pirul, aztán a kiolvadt zsírral együtt átöntjük egy jókora keverőtálba, és oda szedjük majd a kifőtt tésztát.

4. Lépés

A juhtúrós krémet elkészítjük és amikor már kiadagoljuk a sztrapacskát akkor a tetejére tesszük, és a tetejére a kisült felszeletelt szalonnát. Jó étvágyat hozzá.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , , ,

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 067 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Káposztás sztrapacska

  • Juhtúrós sztrapacska

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    853 kcal
  • Zsír

    41.6g
  • Szénhidrát

    80.8g
  • Fehérje

    37.4g
  • Koleszterin

    131mg
  • Cukor

    3.1g