Hajdinás-cheddar sajtos blini füstölt lazaccal

2012-05-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A cím sokaknak furcsán hangozhat és biztosan nem is mond sokat. Mi is az a blini? Orosz palacsinta, ami élesztővel, búzakorpából vagy hajdinával készül. Ők a tölteléket általában a tésztához keverik.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg hajdina liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál mustár por
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál vágott snidling
  • 25 dkg cheddar sjat
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 2 nagy tojásfehérje
  • 10 dkg szeletelt füstölt lazac
  • 1 pohár tejföl

1. Lépés

Egy közepes méretű tálban habverővel keverjük el a hajdina lisztet, a sütőport és a száraz mustár. Keverjük a tejben simára. Hozzáadjuk a snidlinget és a cheddar sajtot, fűszerezzük a tésztát sóval és borssal.

2. Lépés

Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval. Habverővel keverjük hozzá az 1/4 részét a tésztába, majd fokozatosan a maradékot.

3. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt, majd kis hozzáadott olajjal süssük ki a sós palacsintákat. Mindkét oldalnak elég 30 másodperc.

4. Lépés

Tegyük a blinit egy tálra, helyezzük rá a füstölt lazacot és egy kanál tejfölt. Díszítsük snidlinggel. Tálalás előtt be is hűthetjük egy kicsit.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 910 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval

  • Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval

  • Nagyon gyors hidegtál

  • Túrós puliszka

  • Húsvéti csibék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    35,4 kcal
  • Összes Zsír

    1,2 g
  • Szénhidrát

    3,5 g
  • Fehérje

    2,7 g