Túrós pite
2012-09-09- Hány főre: 8-10
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ez a recept van olyan egyszerű, mint az almás pitém és olyan omlós a tésztája, hogy pikk-pakk elkapkodják.
Ezeket szerezd be:
- Fél kg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja és leve
- Töltelékhez:
- 60 dkg túró
- 200 g porcukor
- 2 db tojás
- 6 dkg mazsola (opcionális)
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek búzadara
- 1 evőkanál vaj
1. lépés
A liszthez hozzáadom a sütőport, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd a vajat összemorzsolom benne. Egészen addig dolgozzuk, amíg a vaj teljesen el nem tűnik a lisztben. A lisztes-vajas keverékhez hozzáadom egy citrom reszelt héját és egy evőkanálnyi szűrt levét. Félreteszem. A túrót villával áttörjük. A vajat megolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a túróhoz a töltelék összes hozzávalóival együtt és összekeverjük.
2. lépés
Újból elővesszük a lisztes-vajas keveréket, és hozzáadjuk a tojást és a tejfölt majd a tésztát összegyúrjuk. Miután jól összegyúrtuk, a keveréket két részre osztjuk körülbelül 1/3 – 2/3 arányban. A 2/3 rész kerül majd a tepsi aljába. A tepsit vajazzuk és lisztezzük, majd a kinyújtott tésztát belefektetjük. Ezután beletöltjük a túrós keveréket és a tetejére jöhet a másik tészta. A tésztát villával beszúrjuk, majd tojássárgájával megkenjük.
Sütőben 180 fokon légkeveréssel körülbelül 25-30 percig sütjük vagy tűpróbáig.
Értékelések
(3.8 / 5)
12 személy értékelt
23 813 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
614 kcal -
Zsír
24,2 g -
Szénhidrát
83,5 g -
Fehérje
16,3 g