Túrós pite

2012-09-09
  • Hány főre: 8-10
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ez a recept van olyan egyszerű, mint az almás pitém és olyan omlós a tésztája, hogy pikk-pakk elkapkodják.

Ezeket szerezd be:

  • Fél kg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • Töltelékhez:
  • 60 dkg túró
  • 200 g porcukor
  • 2 db tojás
  • 6 dkg mazsola (opcionális)
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek búzadara
  • 1 evőkanál vaj

1. lépés

A liszthez hozzáadom a sütőport, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd a vajat összemorzsolom benne. Egészen addig dolgozzuk, amíg a vaj teljesen el nem tűnik a lisztben. A lisztes-vajas keverékhez hozzáadom egy citrom reszelt héját és egy evőkanálnyi szűrt levét. Félreteszem. A túrót villával áttörjük. A vajat megolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a túróhoz a töltelék összes hozzávalóival együtt és összekeverjük.

2. lépés

Újból elővesszük a lisztes-vajas keveréket, és hozzáadjuk a tojást és a tejfölt majd a tésztát összegyúrjuk. Miután jól összegyúrtuk, a keveréket két részre osztjuk körülbelül 1/3 – 2/3 arányban. A 2/3 rész kerül majd a tepsi aljába. A tepsit vajazzuk és lisztezzük, majd a kinyújtott tésztát belefektetjük. Ezután beletöltjük a túrós keveréket és a tetejére jöhet a másik tészta. A tésztát villával beszúrjuk, majd tojássárgájával megkenjük.

Sütőben 180 fokon légkeveréssel körülbelül 25-30 percig sütjük vagy tűpróbáig.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 11
Értékeld a receptet!

11 személy értékelt

17 048 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

  • Fordított szilvás piskóta

  • Tejes pite mandulalisztből

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    614 kcal
  • Zsír

    24,2 g
  • Szénhidrát

    83,5 g
  • Fehérje

    16,3 g

Kommentek

  • pm

    A töltelék hozzávalóiból kimaradt a vaj? Nem igazán érthető, hogy olvasztott állapotában kell a tésztához tenni vagy a túróhoz? És egyáltalán mennyit???

    • A.SMITH

      1 evőkanál vaj maradt le, olvasztott állapotban kell a töltelékhez adni.

  • vivien

    Ez a recept nem a legjobb jobb nem értem én sütöttem már ennél nehezebben de ez valahogyan nem stimmel hmmm sajnálom kár érte !!!!