Grissini Gizitől
2015-01-20- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 45 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 55 perc
Könnyen elkészíthető, finom ropogtatni való.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos víz
- 1 dl olívaolaj
- 1 tk porcukor
- 130 ml tejföl
- egész köménymag
1. Lépés
A langyos vízbe elkeverni a cukrot, majd belemorzsolni az élesztőt és összekeverni (nem kell felfuttatni).
Egy tálba tenni a hozzávalókat, majd a közepébe önteni az élesztőt és keverőgéppel jól kidolgozni a tésztát.
2. Lépés
Ezután kelesztőtálba tenni, majd meleg helyen addig keleszteni, hogy láthatóan megnőjön a tészta (kb. 20 perc). Lisztezett felületre önteni a tálból, majd átgyúrni. 10 egyforma részre felszeletelni, majd a szeleteket megfelezni.
3. Lépés
Ezután minden darabot kisodorni kb. 30 cm hosszúra. Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd egymásmellé tenni a rudakat. Konyharuhával letakarni és még 20 percig így keleszteni.
4. Lépés
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 10-12 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon 10 percig sütöttem)
Nagyon finom ropogós, gyereknek akár ropi helyet is megsüthetjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 201 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
468 kcal -
Zsír
18g -
Szénhidrát
66.8g -
Fehérje
10.5g -
Koleszterin
3mg -
Cukor
1.3g