Grissini Gizitől

2015-01-20
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 45 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Könnyen elkészíthető, finom ropogtatni való.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 tk porcukor
  • 130 ml tejföl
  • egész köménymag

1. Lépés

A langyos vízbe elkeverni a cukrot, majd belemorzsolni az élesztőt és összekeverni (nem kell felfuttatni).
Egy tálba tenni a hozzávalókat, majd a közepébe önteni az élesztőt és keverőgéppel jól kidolgozni a tésztát.

2. Lépés

Ezután kelesztőtálba tenni, majd meleg helyen addig keleszteni, hogy láthatóan megnőjön a tészta (kb. 20 perc). Lisztezett felületre önteni a tálból, majd átgyúrni. 10 egyforma részre felszeletelni, majd a szeleteket megfelezni.

3. Lépés

Ezután minden darabot kisodorni kb. 30 cm hosszúra. Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd egymásmellé tenni a rudakat. Konyharuhával letakarni és még 20 percig így keleszteni.

4. Lépés

Előmelegített sütőbe, közepes lángon 10-12 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon 10 percig sütöttem)

Nagyon finom ropogós, gyereknek akár ropi helyet is megsüthetjük.

 

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 614 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás grissini

  • Grissini recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    468 kcal
  • Zsír

    18g
  • Szénhidrát

    66.8g
  • Fehérje

    10.5g
  • Koleszterin

    3mg
  • Cukor

    1.3g