3bit szelet

2015-06-01
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Sütés nélküli sütemény. Igaz a házi karamell elkészítése kicsit időigényes, de az íze mennyei.

Ezeket szerezd be:

  • 50 db kocka alakú háztartási keksz
  • Karamell réteg hozzávalói:
  • 1/2 l tej (zsíros)
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1/4 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1db vaníliaaroma
  • Vanília krém hozzávalói:
  • 5 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • Habos réteg hozzávalói:
  • 2 dl habtejszín (v. hulala)

1. Lépés

Egy kb. 18 x 27 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd rakjuk ki az alját a keksszel. Szorosan egymás mellett legyenek.

2. Lépés

A karamellhez öntsük bele egy serpenyőbe a hozzávalókat, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Amikor már forr, vegyük kisebb lángra, és helyezzünk alá lángelosztót.
Kb. 1,5 óra alatt főzzük sűrűre. Főzés közben 10 percenként kézi habverővel keverjük alaposan át, majd főzzük kellően sűrűre. Figyeljünk hogy szép lassan forrjon, és sűrűsödjön be.

3. Lépés

Ezután hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen, majd öntsük rá a tepsiben lévő kekszréteg tetejére. Ezután a maradék kekszet szintén jó szorosan helyezzük rá a karamellrétegre.

4. Lépés

A tojássárgákat keverjük simára a cukorral, a vaníliás cukorral, és egy pici tejjel. Ezután keverjük hozzá csomómentesen a pudingport is.

5. Lépés

A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket.
Kevergetve főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön.

6. Lépés

Amikor már kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a vajat, és keverjük simára.

7. Lépés

Az elkészült vaníliakrémet öntsük rá a kekszréteg tetejére, majd egyenletesen simítsuk el. Ezután tegyük be a hűtőbe hogy kellően megdermedjen.

8. Lépés

A habtejszínt (v. hulalát) verjük kemény habbá, majd egyenletesen kenjük rá a pudingos réteg tetejére. Ezután tegyük vissza 2-3 órára a hűtőbe. Én előző nap összeállítottam a süteményt, és tálalásig a hűtőben tároltam, így a keksz kellően megpuhult és az ízek jól összeértek.

9. Lépés

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeletjük fel.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 701 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabkekszes-málnahabos torta

  • Keksztekercs rumos-kókuszos töltelékkel

  • Gomba desszert

  • Békakirályfi desszert

  • Shrek szelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    798 kcal
  • Zsír

    41.4g
  • Szénhidrát

    102.4g
  • Fehérje

    9.6g
  • Koleszterin

    176mg
  • Cukor

    85.5g