Gluténmentes citromtorta

2014-06-04
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Egy különleges és meglepő hozzávalóval készül a következő torta, de nem kell megijedni, isteni!

Ezeket szerezd be:

  • 200g vaj
  • 200g porcukor
  • 4 tojás
  • 175g őrölt mandula
  • 250g főtt tört burgonya
  • 3 citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál sütőpor
  • Máz:
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 citrom leve

1. Lépés

Melegítsük fel a sütőt 180C°-ra. Vajazzunk ki egy 20 cm-es kerek tortaformát, majd béleljük ki sütőpapírral. Verjük fel a cukrot és a vajat, amíg könnyű és puha krémet kapunk, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

2. Lépés

Keverjük bele a mandulát, a tört burgonyát, reszelt citromhéjat és a sütőport. Kanalazzuk a tésztát a formába, majd süssük 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.

3. Lépés

Ezután tegyük ki egy rácsra, hűtsük 10 percig. A mázhoz keverjük össze a kristálycukrot és a citromlevet, majd öntsük le a süteményt. Kihűlés után szeletelhető.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

8 377 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Citromtorta gluténérzékenyeknek

  • Citromos szelet Marcsitól

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    514 kcal
  • Zsír

    36g
  • Szénhidrát

    41g
  • Fehérje

    9g
  • 0.88g
  • Cukor

    35g