Barackos piskóta

2013-09-10
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A hétvégén kint voltam a piacon és gyönyörű szép nektarinokat vettem. Annyira finom volt az illatuk, hogy azonnal készítettem belőle egy szuper egyszerű süteményt! :)

Ezeket szerezd be:

  • 220 g liszt
  • 110 g barna cukor
  • 150 g vaj
  • 3 tojás
  • 1,5 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4-5 barack
  • mandula

1. Lépés

A tojásokat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lágy vajat. Jól keverjük össze, majd fokozatosan szitáljuk bele a lisztet, a sütőport. Alaposan keverjük össze egy robotgép segítségével, ezután pedig öntsük a tésztát egy kivajazott, sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe.

2. Lépés

A barackokat (ami lehet nektarin, őszi-, kajszibarack is) mossuk meg, töröljük szárazra, majd távolítsuk el a magokat. A fele barackokat tegyük a tésztára, végül megszórjuk mandulával.
Tegyük be az előmelegített sütőbe és 180°C-on süssük 45 percig.

 

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 995 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás lepény recept

  • Mangós piskóta

  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Lekváros-kakaós holdacska

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    482 kcal
  • Zsír

    26.9g
  • Szénhidrát

    53.2g
  • Fehérje

    9g