Barackos piskóta
2013-09-10- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
A hétvégén kint voltam a piacon és gyönyörű szép nektarinokat vettem. Annyira finom volt az illatuk, hogy azonnal készítettem belőle egy szuper egyszerű süteményt! :)
Ezeket szerezd be:
- 220 g liszt
- 110 g barna cukor
- 150 g vaj
- 3 tojás
- 1,5 teáskanál vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 4-5 barack
- mandula
1. Lépés
A tojásokat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lágy vajat. Jól keverjük össze, majd fokozatosan szitáljuk bele a lisztet, a sütőport. Alaposan keverjük össze egy robotgép segítségével, ezután pedig öntsük a tésztát egy kivajazott, sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe.
2. Lépés
A barackokat (ami lehet nektarin, őszi-, kajszibarack is) mossuk meg, töröljük szárazra, majd távolítsuk el a magokat. A fele barackokat tegyük a tésztára, végül megszórjuk mandulával.
Tegyük be az előmelegített sütőbe és 180°C-on süssük 45 percig.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 995 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
482 kcal -
Zsír
26.9g -
Szénhidrát
53.2g -
Fehérje
9g