Flambírozott körte vaníliafagylalttal

2014-03-18
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Brandyvel flambírozott körtét felvágtam, vaníliafagylalttal, tojáslikőrös tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel tálaltam.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db körte
  • 1 evőkanál vaj
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 dl brandy
  • tejszínhab (tojáslikőrös)
  • csokoládé

1. lépés

A körtét négybe vágom, a csumát eltávolítom.

2. lépés

Egy serpenyőben vajat olvasztok, ebben cukrot karamellízálok, majd benne megsütöm a körtéket.

3. lépés

Öntök rá brandyt, flambírozom.

4. lépés

A körtéket egy pohárba rakom, ráöntöm a serpenyő cukros, brandys levét, nyomok rá egy gombóc vanília-fagylaltot, egy gombócnyi tojáslikőrös tejszínhabot, s reszelek rá csokoládét.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

811 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

  • Sárgadinnye vaníliafagylalttal és brandyvel

  • Körte leveles tésztában

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    644 kcal
  • Zsír

    26,9 g
  • Koleszterin

    68 mg
  • Szénhidrát

    46,3 g
  • Cukor

    36 g
  • Fehérje

    2,8 g