Finom sült ponty

2012-12-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Karácsonykor a halászlé mellé szoktunk sült halat is készíteni. Én bár nem vagyok oda érte, de a család többi része igen, ezért mindig gondolok rájuk.

Ezeket szerezd be:

  • 8 ponty szelet
  • 1/2 liter tej
  • 1 ek só
  • 1/2 kk bors
  • liszt
  • pirospaprika

1. lépés

A tejbe szórjuk bele a sót, keverjük el, majd helyezzük bele a pontyszeleteket. A liszthez keverjük a pirospaprikát, a borsot, majd megforgatjuk benne a halszeleteket. Nincs más teendőnk, mint forró olajban kisütni őket.

Tálaljuk rizzsel, zöldségekkel, vagy csak simán kenyérrel.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3,089 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Amur halszelet sütve

  • Sajttal töltött spenótos gombóc natúr sült hallal

  • Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával

  • Sült szardínia

  • Gőzben főzött pácolt ponty