Gőzben főzött pácolt ponty
2013-09-16- Típus: Karcsúsító ételek, Pontyreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 2:0 p
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 3:0 p
A faterommal nagy pecások vagyunk, ha tehetjük, akkor hétvégente eljárunk horgászni. Pontyot fogunk általában és nagy ritkán így kerül az asztalra.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Ponty (szeletelve)
- 5 evőkanál világos Szójaszósz
- 1 evőkanál Szezámolaj
- 2 evőkanál Száraz fehérbor
- 5 nagy karika Gyömbér
- 4 evőkanál Mogyoróolaj
- Só
1. lépés
Páccal kezdjük. A fehérbort, szezámolajat, szójaszószt összeöntjük, gyömbért beledobjuk, ízlés szerint sózzuk, majd jól elkeverjük. A megtisztított pontyszeleteket a páclébe tesszük és legalább 2 órán át ott is hagyjuk.
2. lépés
Bepácolás után, vizet forralunk a párolóedényünkben, majd szépen gőz fölött főzzük a halat. Körülbelül 45-60 perc alatt kész is vagyunk.
3. lépés
Tálalásnál felmelegített mogyoróolajjal meglocsoljuk a kész halacskát.
TIPP: Pár szem apró kockákra vágott mogyoróhagyma még jobban feldobja az ízeket, ezért ha tehetjük, a tányérra tegyünk abból is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 118 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
581 kcal -
Összes Zsír
35,1 g -
Koleszterin
210 mg -
Szénhidrát
3,6 g -
Fehérje
58,7 g