Gőzben főzött pácolt ponty

2013-09-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 2:0 p
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 3:0 p

A faterommal nagy pecások vagyunk, ha tehetjük, akkor hétvégente eljárunk horgászni. Pontyot fogunk általában és nagy ritkán így kerül az asztalra.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Ponty (szeletelve)
  • 5 evőkanál világos Szójaszósz
  • 1 evőkanál Szezámolaj
  • 2 evőkanál Száraz fehérbor
  • 5 nagy karika Gyömbér
  • 4 evőkanál Mogyoróolaj

1. lépés

Páccal kezdjük. A fehérbort, szezámolajat, szójaszószt összeöntjük, gyömbért beledobjuk, ízlés szerint sózzuk, majd jól elkeverjük. A megtisztított pontyszeleteket a páclébe tesszük és legalább 2 órán át ott is hagyjuk.

2. lépés

Bepácolás után, vizet forralunk a párolóedényünkben, majd szépen gőz fölött főzzük a halat. Körülbelül 45-60 perc alatt kész is vagyunk.

3. lépés

Tálalásnál felmelegített mogyoróolajjal meglocsoljuk a kész halacskát.

TIPP: Pár szem apró kockákra vágott mogyoróhagyma még jobban feldobja az ízeket, ezért ha tehetjük, a tányérra tegyünk abból is.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

601 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

  • Kagyló vegyes zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    581 kcal
  • Összes Zsír

    35,1 g
  • Koleszterin

    210 mg
  • Szénhidrát

    3,6 g
  • Fehérje

    58,7 g