Finom malátakenyér recept

2013-10-09
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

A maláta régóta csak a sörkészítés kapcsán jár a fejünkben. De gondoltuk volna, hogy finom édes kenyér sütéséhez is használhatjuk?

Ezeket szerezd be:

  • 150ml forró fekete tea
  • 175g malátakivonat
  • 85g muscovado cukor
  • 300g vegyes aszalt gyümölcs
  • 2 nagy tojás
  • 250g sima liszt
  • 1 tk sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • napraforgóolaj

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Olajozzunk ki két 450g-os kalács vagy gyümölcskenyér készítésére alkalmas formát. Öntsük a forró teát egy keverőtálba a malátára, majd keverjük össze a cukorral és a szárított gyümölcsökkel. Ezután adjuk hozzá a tojásokat.

2. Lépés

Szitáljuk egy tálba a lisztet, majd keverjük össze a sütőporral és a szódabikarbónával, és öntsük az előkészített keverékhez. A tésztát felezzük el, majd öntsük mindkét formába. Süssük 50 percig, amíg szépen feljön. Áfonya és erdei gyümölcs lekvárral isteni! Becsomagolva 2-5 napig is eláll, természetesen ha marad. :)

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

855 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diós-ananászos kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács

  • Vörösboros cipó szőlőmaglisztből, sonkával töltve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    140 kcal
  • Zsír

    1g
  • Szénhidrát

    31g
  • Fehérje

    3g