Finom malátakenyér recept
2013-10-09- Típus: Kalács, Kenyér, zsemle
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:5 p
A maláta régóta csak a sörkészítés kapcsán jár a fejünkben. De gondoltuk volna, hogy finom édes kenyér sütéséhez is használhatjuk?
Ezeket szerezd be:
- 150ml forró fekete tea
- 175g malátakivonat
- 85g muscovado cukor
- 300g vegyes aszalt gyümölcs
- 2 nagy tojás
- 250g sima liszt
- 1 tk sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- napraforgóolaj
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Olajozzunk ki két 450g-os kalács vagy gyümölcskenyér készítésére alkalmas formát. Öntsük a forró teát egy keverőtálba a malátára, majd keverjük össze a cukorral és a szárított gyümölcsökkel. Ezután adjuk hozzá a tojásokat.
2. Lépés
Szitáljuk egy tálba a lisztet, majd keverjük össze a sütőporral és a szódabikarbónával, és öntsük az előkészített keverékhez. A tésztát felezzük el, majd öntsük mindkét formába. Süssük 50 percig, amíg szépen feljön. Áfonya és erdei gyümölcs lekvárral isteni! Becsomagolva 2-5 napig is eláll, természetesen ha marad. :)
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 767 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
140 kcal -
Zsír
1g -
Szénhidrát
31g -
Fehérje
3g