Fincsi és gyors eperkrém

2016-04-21
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Jön az eperszezon és én már elővettem a kedvenc epres receptjeimet. Ez a fincsi eperkrém az egyik.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg mascarpone
  • 60 dkg eper
  • 8 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor

1. lépés

A megtisztított epret megmossuk (pár szemet félreteszünk a díszítéshez), pürésítjük egy botmixer vagy ennek hiányában egy villával.

2. lépés

A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük cukrot, a mascarponet, és az epret is. Tálkába töltjük, és fogyasztásig hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt tejszínhabbal, eperdarabokkal, reszelt csokival díszítjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 765 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel