Sütőtökös sertésborda

2013-01-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ha szeretjük a sütőtököt és nem csak mindig egyféleképpen akarjuk elkészíteni, akkor a következő módja is kiváló! Köszönjük a receptet Olivérnek!

Ezeket szerezd be:

  • 4 szelet, egyenként kb. ujjnyi vastag csontos sertéskaraj
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 40 dkg sütőtök
  • 1 vastagabb póréhagyma
  • 1 piros húsú nagy paprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • félmaroknyi metélőhagyma
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • késhegynyi csípős paprikakrém (chili is lehet)

1. lépés

A húst kissé kikeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a gyömbérrel megszórjuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A tököt vékonyan felszeleteljük, és vékony csíkokra vágjuk.

2. lépés

A húst a felforrósított olajon, mindkét oldalukon 5-5 percig sütjük, majd áttesszük egy másik edénybe és melegen lefedve tartjuk.

3. lépés

Visszamaradó zsírjában, nagy lánggal a zöldségeket 3-4 percig pirítjuk. A zúzott foghagymával, a fölaprított metélőhagymával, a szójaszósszal és a paprikakrémmel ízesítjük. A kis lángon 5-6 percig pirítjuk, pároljuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. A tálaláskor ezt a fűszeres zöldségragut – ami egyben a körete is a pecsenyének – a húsra halmozzuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 588 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Baconös sertéshús sült krumplival, ecetes uborkával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    442 kcal
  • Zsír

    34g
  • Szénhidrát

    14.8g
  • Fehérje

    20.2g