Sütőtökös sertésborda
2013-01-27- Típus: Sertéssült receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ha szeretjük a sütőtököt és nem csak mindig egyféleképpen akarjuk elkészíteni, akkor a következő módja is kiváló! Köszönjük a receptet Olivérnek!
Ezeket szerezd be:
- 4 szelet, egyenként kb. ujjnyi vastag csontos sertéskaraj
- só, őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- 40 dkg sütőtök
- 1 vastagabb póréhagyma
- 1 piros húsú nagy paprika
- 4 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- félmaroknyi metélőhagyma
- 1 evőkanál szójaszósz
- késhegynyi csípős paprikakrém (chili is lehet)
1. lépés
A húst kissé kikeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a gyömbérrel megszórjuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A tököt vékonyan felszeleteljük, és vékony csíkokra vágjuk.
2. lépés
A húst a felforrósított olajon, mindkét oldalukon 5-5 percig sütjük, majd áttesszük egy másik edénybe és melegen lefedve tartjuk.
3. lépés
Visszamaradó zsírjában, nagy lánggal a zöldségeket 3-4 percig pirítjuk. A zúzott foghagymával, a fölaprított metélőhagymával, a szójaszósszal és a paprikakrémmel ízesítjük. A kis lángon 5-6 percig pirítjuk, pároljuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. A tálaláskor ezt a fűszeres zöldségragut – ami egyben a körete is a pecsenyének – a húsra halmozzuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 723 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
442 kcal -
Zsír
34g -
Szénhidrát
14.8g -
Fehérje
20.2g