Sok gyümölcsös clafoutis
2013-09-29- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Clafoutis, azaz más néven tejes pite, csak nem régen szerepel az eszköztáramban, de azóta rengeteg verziót készítettem már. A legjobb, ha idény, friss gyümölcsökből készítjük.
Ezeket szerezd be:
- 400 g gyümölcs (jelen esetben málna, eper, áfonya)
- 50 g darált mandula
- 2 evőkanál liszt
- 100 g barna cukor
- 2 tojás
- 2 tojás sárgája
- 250 ml tejszín
1. lépés
Melegítsük fel a sütőt 190°C-ra. Kenjünk ki vajjal egy 23 cm-es laposabb gyümölcstorta vagy pite formát, majd szórjuk az aljára a picikét lisztbe forgatott gyümölcsöket, jelen esetben erdei gyümölcsöket (eper, málna, áfonya, de ezen kívül lehet barack, meggy, körte, banán stb.)
2. lépés
Keverjük a tészta összetevőit egy robotgépben simára, majd öntsük rá a gyümölcsre és süssük 20-25 percig, amíg a pite aranybarna lesz. Melegen, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 753 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
393 kcal -
Zsir
29g -
Szénhidrát
27g -
Fehérje
7g