Sok gyümölcsös clafoutis

2013-09-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Clafoutis, azaz más néven tejes pite, csak nem régen szerepel az eszköztáramban, de azóta rengeteg verziót készítettem már. A legjobb, ha idény, friss gyümölcsökből készítjük.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g gyümölcs (jelen esetben málna, eper, áfonya)
  • 50 g darált mandula
  • 2 evőkanál liszt
  • 100 g barna cukor
  • 2 tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 250 ml tejszín

1. lépés

Melegítsük fel a sütőt 190°C-ra. Kenjünk ki vajjal egy 23 cm-es laposabb gyümölcstorta vagy pite formát, majd szórjuk az aljára a picikét lisztbe forgatott gyümölcsöket, jelen esetben erdei gyümölcsöket (eper, málna, áfonya, de ezen kívül lehet barack, meggy, körte, banán stb.)

2. lépés

Keverjük a tészta összetevőit egy robotgépben simára, majd öntsük rá a gyümölcsre és süssük 20-25 percig, amíg a pite aranybarna lesz. Melegen, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 227 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Áfonyás clafoutis

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    393 kcal
  • Zsir

    29g
  • Szénhidrát

    27g
  • Fehérje

    7g