Epres-pudingos pohárkrém

2015-07-14
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egyszerű, és nagyon finom. Eperszezon idején sokszor készítem.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg eper
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3-4 ek cukor
  • 1 dl habtejszín (v. Hulala)
  • 2-3 db babapiskóta

1. Lépés

A pudingpor keverjük simára egy kevés tejjel, és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos-cukros keveréket. Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.

2. Lépés

A habtejszínt (v. Hulalát) verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a langyosra hűlt pudinghoz.

3. Lépés

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra.

4. Lépés

Az előkészített poharakba kanalazzunk bele 2-3 evőkanál pudingot, majd rakjuk ki a tetejét piskótadarabokkal, és az eperrel. Ezután kanalazzuk rá a megmaradt pudingot.
Tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek.

5. Lépés

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pohárkrémet, majd ízlés szerint eperszemmel díszítsük, és úgy kínáljuk.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 555 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    206 kcal
  • Zsír

    7.3g
  • Szénhidrát

    32.8g
  • Fehérje

    3.6g
  • Koleszterin

    26mg
  • Cukor

    29g