Egyszerű Krumplikrémleves

2012-08-03
Krumplikrémleves
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A levesekben az a jó ilyenkor nyáron, hogy rövid idő alatt kész van és a testünkből kiizzadt folyadékot is pótolja, ha egyébként nem innánk meg a napi minimum 2 liter vizet.

Ezeket szerezd be:

  • 1-2 póréhagyma
  • 1 nagy vöröshagyma, felaprítva
  • 5-6 nagy krumpli
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 csésze zsírmentes csirkealaplé
  • 1/2 csésze tej
  • só és bors

1. Lépés

Mossuk meg a póréhagymát és távolítsuk el a felesleges részeket. Durvára daraboljuk, még egyszer mossuk át. Egy közepes fazékban olvasszuk fel a vajat, és adjunk hozzá lisztet kis lángon. Egy fakanállal keverjük össze jól. Ettől lesz finom krémes állagú.

2. Lépés

Öntsük fel a csirkehúslevessel, tegyük bele a póréhagymát, a hagymát, a burgonyát, és forraljuk fel. Fedjük le és pároljuk alacsony hőfokon kb. 20-25 percig, amíg a burgonya meg nem puhul. Egy botmixerrel pürésítsük fel a levest simára, adjuk hozzá a tejet, sóval és borssal ízesítjük. Azonnal tálaljuk póréhagyma zöldjével megszórva.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,574 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkini krémleves recept

    Cukkinikrémleves recept

  • Cukkini-zöldspárga krémleves

    Cukkini-zöldspárga krémleves

  • Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves

    Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves

  • Tejszínes zellerkrémleves pirított mogyoróval

    Tejszínes zellerkrémleves pirított mogyoróval

  • Karalábé-krémleves baconnal és garnélarákkal

    Karalábé-krémleves baconnal és garnélarákkal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    110,3 kcal
  • Zsír

    0,7 g
  • Fehérje

    3,5 g
  • Szénhidrát

    23,2 g