Édesköményleves póréhagymával
2012-04-09- Típus: Krémlevesek, Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Nem sok háziasszony használja az édesköményt, mint zöldséget, pedig salátákban és levesként is kiváló. a következő recept könnyű elkészítése miatt ajánlott.
Ezeket szerezd be:
- 2 db édeskömény
- 1 póréhagyma
- 65 dkg krumpli
- 3 evőkanál vaj
- 1,2 dl csirkealaplé
- só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
1. Az édeskömény leveleit apróra vágjuk. A vajat felforrósítjuk egy nagy lábasban és hozzáadjuk az apróra vágott édesköményt és póréhagymát és addig főzzük, ameddig a zöldségek meg nem puhulnak.
2. A krumplikat pucoljuk és kockázzuk, majd azt is a leveshez adjuk egy kis alaplével é felforraljuk. Mikor a krumpli is megpuhult, a levest átszűrjük és mixeljük, vagy egy botmixerrel pépesre keverjük. ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, a végén egy kis petrezselymet szórunk bele.
A levest pár karika póréhagymával és petrezselyem zölddel tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 537 megtekintés