Édesköményleves póréhagymával

2012-04-09
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Nem sok háziasszony használja az édesköményt, mint zöldséget, pedig salátákban és levesként is kiváló. a következő recept könnyű elkészítése miatt ajánlott.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db édeskömény
  • 1 póréhagyma
  • 65 dkg krumpli
  • 3 evőkanál vaj
  • 1,2 dl csirkealaplé
  • só, bors, petrezselyem

Elkészítés:

1. Az édeskömény leveleit apróra vágjuk. A vajat felforrósítjuk egy nagy lábasban és hozzáadjuk az apróra vágott édesköményt és póréhagymát és addig főzzük, ameddig a zöldségek meg nem puhulnak.

2. A krumplikat pucoljuk és kockázzuk, majd azt is a leveshez adjuk egy kis alaplével é felforraljuk. Mikor a krumpli is megpuhult, a levest átszűrjük és mixeljük, vagy egy botmixerrel pépesre keverjük. ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, a végén egy kis petrezselymet szórunk bele.

A levest pár karika póréhagymával és petrezselyem zölddel tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 884 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával