Dupla csokis pudingos

2012-11-22
  • Hány főre: 8-10
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ismét egy gyönyörű csokis desszert következzék. Öröm a szemnek, öröm a léleknek. :)

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 500 g liszt
  • 500 g cukor
  • ¼ teáskanál só
  • 4 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál vaj
  • 250 ml forró víz
  • 125 ml joghurt
  • 2 egész tojást
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vanília
  • Máz:
  • 125 g dió
  • 3 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál kakaó
  • 6 evőkanál tej
  • 1 teáskanál vanília
  • 700 g porcukor
  • 1 evőkanál instant pudinpor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

1. Lépés

Egy keverő tálban keverjük össze a lisztet, cukrot és sót. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat. Adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a forró vizet, forraljuk 1 percig és lassan keverjük sűrűre, majd vegyítsük a lisztes keverékkel.

2. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a joghurtot, adjunk hozzá a felvert tojást, a szódabikarbónát, és vaníliát. Keverjük össze ezt a keveréket a lisztessel. Öntsük lapos sütemény vagy piteformába és süssük 20 percig.

3. Lépés

Míg a sütemény sül, készítsük el a tetejére a finom mázat. Daraboljuk a diót finomra. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a kakaót, keverjük össze, majd kapcsoljuk le a hőfokot. Hozzáadjuk a tejet, a vaníliát, pudingpor és a porcukrot. Keverjük össze. Legvégül jön bele a dió és a fahéj, keverjük össze, majd öntsük a sütemény tetejére.

Hagyjuk kihűlni a sütemény, utána fogyasszuk.

Fogás:

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

12 390 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pudingos-kókuszos szelet

  • Pudingos süti málna dzsemmel

  • Almás pudingos kocka

  • Tangó szelet

  • Márványos epres szelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    725 kcal
  • Zsír

    33.4g
  • Szénhidrát

    105.8g
  • Fehérje

    6g