Dupla csokis pudingos
2012-11-22- Típus: Pudingos süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8-10
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ismét egy gyönyörű csokis desszert következzék. Öröm a szemnek, öröm a léleknek. :)
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 500 g liszt
- 500 g cukor
- ¼ teáskanál só
- 4 evőkanál kakaó
- 3 evőkanál vaj
- 250 ml forró víz
- 125 ml joghurt
- 2 egész tojást
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vanília
- Máz:
- 125 g dió
- 3 evőkanál vaj
- 4 evőkanál kakaó
- 6 evőkanál tej
- 1 teáskanál vanília
- 700 g porcukor
- 1 evőkanál instant pudinpor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
1. Lépés
Egy keverő tálban keverjük össze a lisztet, cukrot és sót. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat. Adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a forró vizet, forraljuk 1 percig és lassan keverjük sűrűre, majd vegyítsük a lisztes keverékkel.
2. Lépés
Egy másik tálban keverjük össze a joghurtot, adjunk hozzá a felvert tojást, a szódabikarbónát, és vaníliát. Keverjük össze ezt a keveréket a lisztessel. Öntsük lapos sütemény vagy piteformába és süssük 20 percig.
3. Lépés
Míg a sütemény sül, készítsük el a tetejére a finom mázat. Daraboljuk a diót finomra. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a kakaót, keverjük össze, majd kapcsoljuk le a hőfokot. Hozzáadjuk a tejet, a vaníliát, pudingpor és a porcukrot. Keverjük össze. Legvégül jön bele a dió és a fahéj, keverjük össze, majd öntsük a sütemény tetejére.
Hagyjuk kihűlni a sütemény, utána fogyasszuk.
Értékelések
(4.2 / 5)
6 személy értékelt
12 390 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
725 kcal -
Zsír
33.4g -
Szénhidrát
105.8g -
Fehérje
6g