Dupla csokis kalács

2013-10-12
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 55 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

A következő sütemény megállja bármikor a helyét. Én barátnőimmel való csevegésre, Karácsonyra, születésnapokra egyaránt készítem.

Ezeket szerezd be:

  • 175g lágy vaj
  • 175g porcukor
  • 3 tojás
  • 140g rétesliszt
  • 85g őrölt mandula
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 100ml tej
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 50g étcsokoládé + a tetejére

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, vajazzunk, majd béleljünk ki egy 900g-os gyümölcskenyér formát, vagy két kisebbet sütőpapírral. Verjük fel a vajat és a cukrot egy elektromos habverővel, amíg könnyű és puha állagú krémet kapunk.

2. lépés

Verjük hozzá a tojást, szitáljuk hozzá a lisztet, a mandulát, a sütőport. Öntsük hozzá a tejet és szórjuk hozzá a kakaót. Keverje hozzá a tört csokoládét, majd jól dolgozzuk el a tésztát.

3. lépés

Kaparjuk a tésztát a formába, majd süssük 45-50 percig, tűpróbáig.
Hűtsük le a formában, majd tegyük ki egy rácsra továbbhűlni. Olvasszunk fel étcsokoládét vagy fehér csokit és öntsük le a kalács tetejét.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 107 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas kalács

  • Diós-ananászos kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    504 kcal
  • Zsir

    32g
  • Szénhidrát

    48g
  • Fehérje

    8g