Penne tészta eperrel

2013-06-02
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Kóstoltuk már a pennét édesen? Mert nem is olyan furcsa, mint gondolnánk. Sőt!

Ezeket szerezd be:

  • 400 g penne tészta
  • 200 g eper
  • 1 pohár natúr joghurt
  • méz vagy cukor ízlés szerint
  • egy marék mandula

1. lépés

Főzzük puhára a tésztát csomagoláson látható utasítás szerint. (Ezúttal nem kell só a vízbe!) Hagyjunk egy kevés epret dekorációnak, a többit mossuk át, vegyük le a zöld szárát, majd a joghurttal tegyük egy turmixgépbe.

2. lépés

A végén adjunk hozzá ízlés szerint mézet vagy cukrot. Szedjük a tésztát egy tányérra, majd öntsük le az epres keverékkel. A tetejét meghintjük pirított mandulával.

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 093 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grízes tészta barack lekvárral

  • Almás metélt recept

  • Mákos tészta recept

  • Édes sült metélt

  • Szénhidrátos grízes tészta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    842 kcal
  • Zsír

    18.5g
  • Szénhidrát

    131.3g
  • Fehérje

    35.6g