Almás metélt recept

2013-01-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A következő desszert, nagyon hasonló a vargabéleshez. Érdemes kipróbálni! köszönjük a receptet Moncsynak!

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg metélt tészta
  • 15 dkg baracklekvár
  • 4 alma
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg dió

1. Lépés

Felteszünk egy lábas sós vizet forrni, majd megfőzzük benne a tésztát. Leöblítjük, leszűrjük ls egy kis olvasztott vajjal elkeverjük.

2. Lépés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn, reszeljük. Meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg, majd fahéjat és vaníliás cukrot szórunk rá. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, a felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, a fahéjat, a reszelt almát a levével, és összekeverjük.

3. Lépés

A tésztát összekeverjük az almás keverékkel, és vajjal kikent hőálló edénybe öntjük. Rászórjuk a diót.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, ezt összeforgatjuk a tejföllel és a tojássárgás cukorral, végül a tészta tetejére simítjuk.

Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig sütjük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk fahéjjal.

 

Tipp: Szórhatunk az alma közé mazsolát, aszalt gyümölcsöket, és kockatésztával is nyugodtan készíthető.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2,189 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grízes tészta barack lekvárral

  • Penne tészta eperrel

  • Mákos tészta recept

  • Édes sült metélt

  • Szénhidrátos grízes tészta