Spenóttal töltött paradicsomos csirke
2012-08-22- Típus: Göngyölt hús receptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Következő csirke receptünkhöz egy kis kézügyesség kell, hogy olyanra formáljuk meg a csirkéket, hogy ne essenek szét. A spenót más zöldséggel is helyettesíthető, például vegyes körettel, brokkolival vagy spárgával.
Ezeket szerezd be:
- 8 szelet csirkemell
- 1/2 csésze zsemlemorzsa
- 1/4 csésze reszelt sajt
- 1 evőkanál bazsalikom
- A töltelékhez:
- 2 pohár tejföl
- 100 g fagyasztott spenót
- 3 tojás
- 160 g mozzarella sajt, reszelve
- só, birs ízlés szerint
- A tetejére:
- 8 evőkanál paradicsomszósz
- 8 vastagabb szelet mozzarella sajt
- olaj
1. Lépés
Mossuk meg a csirkemelleket sózzuk, borsozzuk. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, vékonyan kenjünk ki egy serpenyőt olajjal. Keverjük össze a zsemlemorzsát a 2 evőkanál reszelt sajttal, a bazsalikommal egy tálban, egy másik tálban keverjük el a tojást, majd jön a finomra vágott mozzarella sajt, a tejföl, a spenót és a többi töltelék hozzávaló.
2. Lépés
Fektessük a csirke szeleteket egy sima munkafelületre, deszkára, ha kell kicsit klopfoljuk ki, hogy meg tudjuk tölteni őket. Tegyünk mindegyik közepére 2 evőkanállal a spenótos keverékből, majd lazán tekerjük fel, ha kell rögzítsük fogpiszkálóval.
3. Lépés
A csirkéket mártsuk felvert tojásba, majd forgassuk zsemlemorzsába és helyezzük a tepsinkbe, majd fújjuk be egy kis olajjal. Süssük 25 percig. Vegyük ki a sütőből, tegyünk mindegyik csirke tetejére egy evőkanál paradicsom szószt, majd helyezünk rá egy vastagabb szelet mozzarella sajtot. Tegyük vissza a sütőbe és süssük, amíg a sajt megolvad a tetején, körülbelül 3 percig.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 355 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
194,7 kcal -
Zsír
7 g -
Fehérje
24,2 g -
Szénhidrát
7,2 g