Csokis kiflik (croissant)

2012-04-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Sokszor szemezünk a pékségben sütött árukkal? Pedig nem is olyan ördöngösség, csak egy jó recept és egy kis rutin kell hozzá.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg finom liszt
  • 4 dl tej
  • 2 tojás
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 tábla étcsokoládé

Recept elkészítése

1. Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk és meleg helyen felfuttatjuk. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk a közepébe egy mélyedést nyomunk az öklünkkel. Mikor az élesztő felfutott, beleöntjük a kis mélyedésbe, az ujjunkkal összekeverjük a liszttel és állni hagyjuk még 10 percig.

2. Utána belerakjuk a tojásokat, az olvasztott vajat és elkeverjük homogén tésztát kapva. Egészen addig dögönyözzük, míg egybe nem áll és elválik az edény falától. A tésztát elfelezzük és 40 perc alatt kétszeresére kelesztjük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

3. A megkelt tésztákat ezután egy nagy evőkanál segítségével kis labdacsokra osztjuk, amiket összegombolyítunk. Ezután kicsit elnyújtjuk őket és mindegyik közepére kenünk az előzőleg vízgőz felett megolvasztott étcsokiból.

4. Ezután a tésztát felgöngyölítjük és kis kifliket formálunk. A tepsinket kikenjük vajjal és belehelyezzük a kifliket, körülbelül 2 cm távolságra egymástól, a tetejüket tojással kenjük meg és 15 perc alatt készre sütjük.

A tetejüket maradék csokival megcsíkozzuk és kihűlés után fogyasztjuk.

Fogás: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 627 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér