Csokis kenyér puding

2014-01-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Maradék újrahasznosítás tetszetős formában! :)

Ezeket szerezd be:

  • 8-10 szelet szikkadt kenyér
  • 5 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 reszelt citrom és/vagy narancshéj
  • Tetejére:
  • 1/2 tábla étcsoki, 1 ek. olaj

1. Lépés

A kenyeret felkockázzuk.
Kevés tejbe belekeverjük a kakaót, majd a többi tejhez keverjük, beletesszük a margarint, a sima és a vaníliás cukrot, majd felmelegítjük annyira, hogy elolvadjon a margarin.
A tejet ráöntjük a kenyérkockákra és fél órát állni hagyjuk.

2. Lépés

A felvert tojásokat, a reszelt citrom és/vagy narancshéjat.
Tetszés szerinti olajozott vagy sütőpapírral bélelt formában (torta, őzgerinc) készre sütjük.
A széleit figyeljük, ha már barnul jó, az kb. 20-30 perc sütő függvényében. A lényeg ne szárítsuk vagy süssük túl.

3. Lépés

Ha kihűlt, gőz fölött megolvasztjuk a csokit, elkeverjük benne az olajat és a sütire csorgatjuk.
Ízlés szerin díszíthetjük még citrus hájakkal, porcukorral.
Mivel 2 napos kenyérből készült lévén, hogy nem tudtam várni, valóban puding jelleget kapott és gyorsan elfogyott.

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 002 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pudingos-kókuszos szelet

  • Pudingos süti málna dzsemmel

  • Almás pudingos kocka

  • Tangó szelet

  • Márványos epres szelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    502 kcal
  • Zsír

    23.6g
  • Szénhidrát

    69g
  • Fehérje

    10.3g
  • Koleszterin

    94mg
  • Cukor

    53.2g