Csokis álom torta
2012-06-20- Típus: Csokoládétorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
A csokoládénál nincsen bűnösebb, csábítóbb, hitványabb, de annál édesebb dolog a világon. :) Hiába, nem lehet lemondani róla.
Ezeket szerezd be:
- 8 evőkanál vaj
- 1/2 csésze barna cukor
- 1 nagy tojás
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 20 dkg liszt
- 10 dkg búzadara
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 1 tábla étcsokoládé (darabokra törve)
- 2 dl tej
- vanília fagylalt (opcionális)
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Vajazzunk ki egy tetszőleges méretű tortaformát. Egy nagy tálban elektromos keverővel keverjük össze a vajat a cukorral, amíg krémes és könnyű állagú nem lesz, kb. 2-3 percen keresztül. Keverjük bele a tojást, a tejet és a vaníliát.
2. Lépés
Egy külön tálban habverővel dolgozzuk össze a lisztet, a búzadarát, a sütőport, a szódabikarbónát és sót. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz, és keverjük addig, amíg össze nem áll. Keverjük hozzá a csokoládé darabkákat. Ne sajnáljuk belőle! :)
3. Lépés
Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába. A tetejét még megszórhatjuk extra csokoládéval. Süssük 25 percig, vagy amíg a tészta a közepén is rendesen megsül.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni legalább 20 percig.
Tipp: Szeleteljük és szolgáljuk melegen a tetején vanília fagylalttal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 668 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
527 kcal -
Összes zsír
29,3 g -
Szénhidrát
57,9 g -
Fehérje
7,5 g