Citromos csirkemell recept
2012-05-24- Típus: Citromos hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy étvágygerjesztő csibe husi étel, amit egy fűszeres, fanyarkás szószba mártogathatunk.
Ezeket szerezd be:
- 2 nagy pohár natúr joghurt
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 3 evőkanál reszelt citromhéj
- 2 evőkanál citromlé
- 20 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 dl szódavíz
- 1 kg csirkemell
1. Lépés
Egy kis lábasban habverővel keverjük össze a citromlevet, a citromhéjat, a natúr joghurtot, a szójaszószt és őrölt gyömbér, amíg jól összekeveredik, majd főzzük és keverjük közepes lángon, amíg átmelegszik. Vegyük le a tűzről, de tartsuk melegen.
2. Lépés
Készítsünk sós palacsinta tésztát a 20 dkg lisztből, 2 dl tejből, 2 tojásból, 1 csipet sóból, és 1 dl szénsavas ásványvízből, amihez 1 evőkanál citromlevet adtunk. Vágjuk a csirkemelleket közepes méretű darabokra, lisztezzük be őket, majd mártsuk bele a palacsintatésztába és forró olajban süssük ki őket.
3. Lépés
Egyszerre 3-4 darabot is süthetünk, mindkét oldalán 2-3 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a tészta. Miután kivettük őket az olajból, fektessük papírtörlőre és nyomkodjuk meg vele a húst, hogy a felesleges olaj kiszivárogjon belőle. (Nem kell agyonnyomni!),
A citromos mártással tálalhatjuk előételként, vagy barna rizzsel főételként.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
4 445 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
568,0 kcal -
Összes zsír
11,0 g -
Szénhidrát
83,8 g -
Fehérje
30,2 g