Citromos csirkemell recept

2012-05-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy étvágygerjesztő csibe husi étel, amit egy fűszeres, fanyarkás szószba mártogathatunk.

Ezeket szerezd be:

  • 2 nagy pohár natúr joghurt
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 3 evőkanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 dl szódavíz
  • 1 kg csirkemell

1. Lépés

Egy kis lábasban habverővel keverjük össze a citromlevet, a citromhéjat, a natúr joghurtot, a szójaszószt és őrölt gyömbér, amíg jól összekeveredik, majd főzzük és keverjük közepes lángon, amíg átmelegszik. Vegyük le a tűzről, de tartsuk melegen.

2. Lépés

Készítsünk sós palacsinta tésztát a 20 dkg lisztből, 2 dl tejből, 2 tojásból, 1 csipet sóból, és 1 dl szénsavas ásványvízből, amihez 1 evőkanál citromlevet adtunk. Vágjuk a csirkemelleket közepes méretű darabokra, lisztezzük be őket, majd mártsuk bele a palacsintatésztába és forró olajban süssük ki őket.

3. Lépés

Egyszerre 3-4 darabot is süthetünk, mindkét oldalán 2-3 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a tészta. Miután kivettük őket az olajból, fektessük papírtörlőre és nyomkodjuk meg vele a húst, hogy a felesleges olaj kiszivárogjon belőle. (Nem kell agyonnyomni!),

A citromos mártással tálalhatjuk előételként, vagy barna rizzsel főételként.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 587 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Citromos csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    568,0 kcal
  • Összes zsír

    11,0 g
  • Szénhidrát

    83,8 g
  • Fehérje

    30,2 g