Citromkrémes sajttorta

2014-06-02
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy egyszerű, de nagyon finom desszert, elég könnyű ahhoz, hogy egy nagyobb étkezés befejezéséül szolgáljon. 

Ezeket szerezd be:

  • 225g mézes keksz
  • 100g vaj
  • 250g mascarpone
  • 600g krémsajt
  • 2 tojás + 2 tojássárgája
  • 3 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 4 evőkanál liszt
  • 175g porcukor
  • Tetejére:
  • 284ml tejföl
  • 3 evőkanál citromkrém (lemon curd)
  • citromkarika vagy néhány szem bogyós gyümölcs

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. Béleljünk ki egy 23 cm-es formát sütőpapírral. Tegyük a kekszet és az olvasztott vajat egy robotgépbe, majd dolgozzuk morzsás állagúra. Mikor kész, nyomkodjuk a forma aljára.

2. Lépés

Keverjük össze a többi hozzávalót egy nagy tálban, amíg teljesen össze áll. Öntsük formába, majd süssük 35-40 percig, amíg a sajttorta egyenletesen megsül.

3. Lépés

Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a süteményt benne, amíg teljesen lehűl. Ezután vegyük ki a formából és tetejét kenjük meg tejföllel. Csorgassuk le citromkrémmel (lemon curd), majd tegyünk rá néhány szem gyümölcsöt (málnát, banánt, vagy citromkarikát. 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

5 714 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás epres sajttorta recept

  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Mézes-joghurtos sajttorta

  • Csokoládé-narancs sajttorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    705 kcal
  • Zsír

    57g
  • Szénhidrát

    43g
  • Fehérje

    7g
  • 1.08g
  • Cukor

    25g