Citromkrémes sajttorta
2014-06-02- Típus: Sajttorták
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy egyszerű, de nagyon finom desszert, elég könnyű ahhoz, hogy egy nagyobb étkezés befejezéséül szolgáljon.
Ezeket szerezd be:
- 225g mézes keksz
- 100g vaj
- 250g mascarpone
- 600g krémsajt
- 2 tojás + 2 tojássárgája
- 3 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 4 evőkanál liszt
- 175g porcukor
- Tetejére:
- 284ml tejföl
- 3 evőkanál citromkrém (lemon curd)
- citromkarika vagy néhány szem bogyós gyümölcs
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. Béleljünk ki egy 23 cm-es formát sütőpapírral. Tegyük a kekszet és az olvasztott vajat egy robotgépbe, majd dolgozzuk morzsás állagúra. Mikor kész, nyomkodjuk a forma aljára.
2. Lépés
Keverjük össze a többi hozzávalót egy nagy tálban, amíg teljesen össze áll. Öntsük formába, majd süssük 35-40 percig, amíg a sajttorta egyenletesen megsül.
3. Lépés
Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a süteményt benne, amíg teljesen lehűl. Ezután vegyük ki a formából és tetejét kenjük meg tejföllel. Csorgassuk le citromkrémmel (lemon curd), majd tegyünk rá néhány szem gyümölcsöt (málnát, banánt, vagy citromkarikát.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
6 582 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
705 kcal -
Zsír
57g -
Szénhidrát
43g -
Fehérje
7g -
Só
1.08g -
Cukor
25g