Citromhabos desszert

2013-03-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Imádom a citromot, ez nem újdonság. Egyik születésnapomra valamilyen különlegességre vágytam, ezért a barátnőm készített egy nagyszerű édességet, amit ráadásul még sütni sem kell.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g babapiskóta
  • 500 ml tejföl
  • 500 ml tejszín
  • 2 citrom
  • 1 lime
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

1. lépés

A tejfölt habosra keverjük a cukrokkal, majd belekeverjük a citromok, lime reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe.

2. lépés

Egy mutatós üvegtálat, vagy desszert poharakat rétegezünk babapiskótával, rákenjük a krém felét, majd ismét egy sor piskóta jön, és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel és levélkével díszítjük. Letakarva hűtőbe tesszük, nem árt egy éjszakán át!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2,702 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

  • Stollwerck szelet

  • Oreo pohárkrém

  • Fincsi és gyors eperkrém

  • Egyszerű sajttortás finomság

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    513 kcal
  • Zsír

    13.3g
  • Szénhidrát

    93.8g
  • Fehérje

    6.4g

Kommentek

  • Kérdeztem egy butaságot, de most felülírtam! Jól hangzik! El fogom készíteni!