Cheddar sajtos puffancsok
2012-04-01- Típus: Sós ropogtatni való
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ezeket szerezd be:
- 4 evőkanál vaj
- 2,5 dl víz
- 1/2 tk só
- 2 csésze liszt
- 4 nagy tojás
- 25 dkg reszelt cheddar sajt
- 2 tk kakukkfű (vagy rozmaring)
- Frissen őrölt bors
Elkészítés:
1. Egy közepes méretű lábasban öntsük a vizet, tegyük hozzá a vajat és a sót, és forraljuk fel magas hőfokon.
2. Csökkentsük a lángot közepesre és adjuk hozzá a lisztet egyszerre. Keverjük gyorsan. A keverékből alkossunk egy labdát, majd húzzuk el a lábas egyik oldalára. Használjunk egy fakanalat a keveréshez, amint a tészta elég vastag lesz. Folytatni kell a főzést egy pár percig.
3. Vegyük le a lábast a tűzről és hagyjuk hűlni. Keverjük össze a tésztát úgy, hogy egyenletesebben hűlni tudjon. Azt akarjuk, hogy a tészta legyen meleg, de csak annyira, hogyha elkezdjük hozzáadni a tojást, akkor az ne csapódjon ki. Hűlés után hozzáadjuk a tojásokat egyenként, keveréssel eldolgozzuk. (Ezt a részt csinálhatjuk robotgéppel, vagy ha akarjuk kézzel, illetve fakanállal. Én fakanállal szoktam.) A tészta legyen inkább krémesebb állagú.
4. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, a kakukkfüvet és őrölt borssal ízesítjük.
5. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra. A tésztából egy evőkanál segítségével készítsünk kis golyócskákat, a tésztát tegyük rá egy sütőpapírral bélelt tepsibe legalább 1 cm távolságra egymástól. Tegyük sütőbe és süssük 10 percig 200° C-on. Alacsonyabb hőmérsékleten 160 ° C-on süssük 15-20 percig, amíg enyhén feldagad és aranybarna lesz.
Ez az adag 2 tepsire elég.
Értékelések
(3.5 / 5)
2 személy értékelt
7 289 megtekintés