Cheddar sajtos puffancsok

2012-04-01
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ezeket szerezd be:

  • 4 evőkanál vaj
  • 2,5 dl víz
  • 1/2 tk só
  • 2 csésze liszt
  • 4 nagy tojás
  • 25 dkg reszelt cheddar sajt
  • 2 tk kakukkfű (vagy rozmaring)
  • Frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Egy közepes méretű lábasban öntsük a vizet, tegyük hozzá a vajat és a sót, és forraljuk fel magas hőfokon.
2. Csökkentsük a lángot közepesre és adjuk hozzá a lisztet egyszerre. Keverjük gyorsan. A keverékből alkossunk egy labdát, majd húzzuk el a lábas egyik oldalára.  Használjunk egy fakanalat a keveréshez, amint a tészta elég vastag lesz. Folytatni kell a főzést egy pár percig.

3. Vegyük le a lábast a tűzről és hagyjuk hűlni. Keverjük össze a tésztát úgy, hogy egyenletesebben hűlni tudjon. Azt akarjuk, hogy a tészta legyen meleg, de csak annyira, hogyha elkezdjük hozzáadni a tojást, akkor az ne csapódjon ki. Hűlés után hozzáadjuk a tojásokat egyenként, keveréssel eldolgozzuk. (Ezt a részt csinálhatjuk robotgéppel, vagy ha akarjuk kézzel, illetve fakanállal. Én fakanállal szoktam.) A tészta legyen inkább krémesebb állagú.
4. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, a kakukkfüvet és őrölt borssal ízesítjük.

5. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra. A tésztából egy evőkanál segítségével készítsünk kis golyócskákat,  a tésztát tegyük rá egy sütőpapírral bélelt tepsibe legalább 1 cm távolságra egymástól. Tegyük sütőbe és süssük 10 percig 200° C-on. Alacsonyabb hőmérsékleten 160 ° C-on süssük 15-20 percig, amíg enyhén feldagad és aranybarna lesz.

Ez az adag 2 tepsire elég.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3,291 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos ropi

  • Sokmagos keksz

  • Sajtos virágok

  • Sajtos ropogtatnivaló

  • Pizzás csavart