Borsodó recept

2013-03-17
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A borsodó kiváló egyfajta vendégváró italként. Tölthetjük pohárba tálalhatjuk langyosan és jól behűtve is.

Ezeket szerezd be:

  • 5 tojássárgája
  • 200 g cukor
  • 250 ml tokaji fehérbor (édes)
  • 1 citrom

1. lépés

A citromot mossuk meg, majd reszeljük le a héját. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a citromhéjat, a fehérbort és keverjük folyamatosan egy habverővel.

2. lépés

Helyezzük az edényt egy üstbe, vagy egy másik fazék tetejére, majd forró víz felett keverjük addig, amíg besűrűsödik. Nem szabad forralni, lassú tűzön dolgozzunk. A elég sűrűnek találjuk, akkor levehetjük  és poharakba tölthetjük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 029 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    212 kcal
  • Zsír

    3.8g
  • Szénhidrát

    36.3g
  • Fehéje

    2.4g