Borsodó recept
2013-03-17- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
A borsodó kiváló egyfajta vendégváró italként. Tölthetjük pohárba tálalhatjuk langyosan és jól behűtve is.
Ezeket szerezd be:
- 5 tojássárgája
- 200 g cukor
- 250 ml tokaji fehérbor (édes)
- 1 citrom
1. lépés
A citromot mossuk meg, majd reszeljük le a héját. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a citromhéjat, a fehérbort és keverjük folyamatosan egy habverővel.
2. lépés
Helyezzük az edényt egy üstbe, vagy egy másik fazék tetejére, majd forró víz felett keverjük addig, amíg besűrűsödik. Nem szabad forralni, lassú tűzön dolgozzunk. A elég sűrűnek találjuk, akkor levehetjük és poharakba tölthetjük.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 257 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
212 kcal -
Zsír
3.8g -
Szénhidrát
36.3g -
Fehéje
2.4g