Bogyós pite recept

2013-08-27
Bogyós pite recept
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A következő recepthez tulajdonképpen bármilyen gyümölcsöt használhatunk szabadon. A kedvencek: eper, málna, áfonya, ribizli, de ugyanígy nyugodtan lehet szederrel, banánnal, körtével készíteni!

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 100 g vaj
  • 85 g cukor
  • 1 tojás
  • 150 g sima liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Töltelék:
  • 250 ml tejföl
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 70 g cukor
  • 500g áfonya vagy más vegyes bogyós gyümölcs

1. Lépés

Egy elektromos habverővel dolgozzuk el a vajat és a cukrot, amíg könnyű és krémes állagú lesz. Ezután tegyük hozzá a tojást, dolgozzuk tovább. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és keverjük össze a többi hozzávalóval.

2. Lépés

Tegyük a tésztát egy vajazott, 24cm tmérőjű piteformába, nyomkodjuk le az ujjunkkal, a kilógó felesleges tésztát vágjuk le. A gyümölcsöket forgassuk meg egy kis lisztben, majd tegyük a torta közepére. 

3. Lépés

Keverjük össze a tejfölt, a tojást, vaníliás cukrot és a cukrot és kanalazzuk a tölteléket a bogyók tetejére egyenletesen. Süssük a 180°C sütőben körülbelül 30 percig, vagy amíg a tészta megpirul. 

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.2 / 5)

3.2 5 10
Értékeld a receptet!

10 személy értékelt

8,658 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fordított szilva torta

    Fordított szilvás piskóta

  • Tejes pite mandulalisztből

    Tejes pite mandulalisztből

  • Marcipános almás pite

    Marcipános almás pite

  • Marcipános szilvás pite

    Marcipános szilvás pite

  • szibarackos pite

    Őszibarackos pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    458 kcal
  • Zsír

    22.6g
  • Szénhidrát

    60.4g
  • Fehérje

    6.2g