Sütőtökös szuflé
2015-01-12- Típus: Zöldségfelfújtak, pudingok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 40 perc
Nagy kedvencem a sütőtök, így szeretem minél változatosabban elkészíteni.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg sütőtökpüré
- 1 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 ek tejföl
- 1 ek liszt
- őrölt fahéj
1. Lépés
A tojások sárgáját a porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverni. Ezután hozzáadni a tejfölt és a teljesen kihűtött sütőtökpürét, és így is jól kikeverni.
Ezután belekanalazni a lisztet és simára, csomómentesre keverni a masszát.
2. Lépés
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd fakanállal apránként, óvatosan, a tökös masszához keverni.
3. Lépés
A szuflé formákat vastagon kikenni a vajjal, majd megszórni kristálycukorral.
Ezután belekanalazni a masszát úgy, hogy a formák teljesen tele legyenek. A megtöltött formákat egy tepsire helyezni sütés előtt.
4. Lépés
Előmelegített sütőbe, kb. 180 fokon 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütni a szuflékat. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem).
5. Lépés
A sütőből kivéve, porcukorral megszórva, rögtön tálalni, mert különben összeesnek a szuflék.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 981 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
70 kcal -
Zsír
2.9g -
Szénhidrát
8.3g -
Fehérje
3.3g -
Koleszterin
83mg -
Cukor
5.5g