Sütőtökös szuflé

2015-01-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Nagy kedvencem a sütőtök, így szeretem minél változatosabban elkészíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg sütőtökpüré
  • 1 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek liszt
  • őrölt fahéj

1. Lépés

A tojások sárgáját a porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverni. Ezután hozzáadni a tejfölt és a teljesen kihűtött sütőtökpürét, és így is jól kikeverni.
Ezután belekanalazni a lisztet és simára, csomómentesre keverni a masszát.

2. Lépés

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd fakanállal apránként, óvatosan, a tökös masszához keverni.

3. Lépés

A szuflé formákat vastagon kikenni a vajjal, majd megszórni kristálycukorral.
Ezután belekanalazni a masszát úgy, hogy a formák teljesen tele legyenek. A megtöltött formákat egy tepsire helyezni sütés előtt.

4. Lépés

Előmelegített sütőbe, kb. 180 fokon 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütni a szuflékat. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem).

5. Lépés

A sütőből kivéve, porcukorral megszórva, rögtön tálalni, mert különben összeesnek a szuflék.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 981 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sonkás-spárgás felfújt

  • Almás céklapuding

  • Cheddar sajtos répa szuflé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    70 kcal
  • Zsír

    2.9g
  • Szénhidrát

    8.3g
  • Fehérje

    3.3g
  • Koleszterin

    83mg
  • Cukor

    5.5g