Csokis kókusztallér

2013-10-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Karácsonyra és ünnepekre készülve, egyre több kókuszos finomságot készítek. A következő tallér recept finom roppanós édesség.

Ezeket szerezd be:

  • 1 tojásfehérje
  • 200g porcukor
  • 4 evőkanál sima liszt
  • 200g kókuszreszelék
  • 150g étcsokoládé

1. Lépés

Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra. Egy tálban habverővel verjük fel a tojásfehérjét, amíg teljesen kemény lesz, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, tovább keverjük. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd hajtsuk bele a kókuszt.

2. Lépés

Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral, majd tegyünk a tésztából egy evőkanálnyi darabokat, majd kicsit nyomkodjuk le, hogy kilapuljanak, így tallérokat kapunk. Süssük 15-18 percig, amíg aranybarna lesz a szélük. Hagyjuk hűlni egy rácson.

3. Lépés

Míg a tallérok hűlnek, olvasszuk fel a csokoládét mikrohullámú sütőben. Kenjük meg a tallérok egyik oldalát a csokival, majd tálalásig hagyjuk megszilárdulni. Légmentesen záródó dobozban 2-3 napig áll el. Természetesen, ha marad addig. :)

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3,723 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pudingos keksz recept

  • Zserbó korongok

  • Kókuszos tekercs

  • Mogyoróvajas kekszek

  • Zabpelyhes keksz

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    206 kcal
  • Zsír

    10g
  • Szénhidrát

    30g
  • Fehérje

    2g