Banán fagylalt pörkölt dióval
2012-07-01- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Hihetetlenül napos idő van ma, nem is jó, ha az ember ilyen melegben a napon van, ezért a legjobb, ha árnyékba, napernyő alá, vagy a hűvös lakásba húzódik vissza. Akkor pedig jöhet egy finom fagylalt kehely! :)
Ezeket szerezd be:
- 3 nagyon érett banán
- 70 g barna cukor
- 1 evőkanál vaj
- 375 ml zsíros tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 tk citromlé
- 1/2 tk só
- pörkölt dió
1. Lépés
Ha van túlérett banánunk, akkor ez a legjobb módja felhasználni, hiszen ha bebarnult, akkor nem kell kidobnunk. Vágjuk a banánt darabokra, és tegyük egy kivajazott sütőtálba, szórjuk meg barna cukorral és süssük 200 °C-on kb 30 percig. A banán nagyon puha legyen, és a cukornak hála egy karamellás szirup is készül az edény aljában.
2. Lépés
Kanalazzuk át egy másik edénybe a banánt és a szirupot, adjuk hozzá a tejet, a cukrot, a vaníliát és citromot. Keverjük össze kézi mixer segítségével, majd a végén jöhet bele egy csipet só.
3. Lépés
Kanalazzuk a fagylaltot egy tárolóedénybe és tegyük a hűtőbe, legalább 4 órán át fagyasszuk. Tálaláskor szórjuk meg pörkölt dióval.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 145 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
172 kcal -
Összes zsír
4,2 g -
Szénhidrát
32,5 g -
Fehérje
2,8 g