Pórésaláta recept

2013-06-10
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Most a zöldségesnél a póréhagyma volt nagyon szép. Vettem is belőle és finom salátát készítettem, amit magában is fogyaszthatjuk. Egészségesek leszünk és még karcsúsít is.

Ezeket szerezd be:

  • 8 szál Póréhagyma
  • 1 kg Krumpli
  • 2 szelet Tök
  • Olaj

1. lépés

A krumplit és a tököt megtisztítjuk, megpucoljuk és egyforma kockákra felvágjuk. A póréhagyma zöld részét eltávolítjuk, a fehér részét pedig felkarikázzuk.

2. lépés

A póréhagymát és a krumplit megsózzuk és kevés olajon megpirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, ami pont ellepi. Kis lángon főzzük, egészen addig, amíg a krumpli félig megpuhul. Ekkor beletesszük a kockákra vágott tököt is és tovább rotyogtatjuk. Akkor lesz jó, amikor a krumpli csaknem már szétfő. Melegen tálaljuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 350 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Céklás sóskasaláta sajttal

  • Almás sonkás saláta

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    259 kcal
  • Összes Zsír

    7,4 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    45,7 g
  • Cukor

    7,7 g
  • Fehérje

    5 g