Baconös káposztás kocka vörösborral

2013-12-30
Baconös káposztás kocka vörösborral
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Baconös káposztás kockát csináltam vörösborral és csalamádéval. El is fogyott azonnal.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db kisebb káposzta
  • 2 szelet bacon
  • libazsír
  • 1-2 evőkanál cukor
  • köménymag (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • ecet (ízlés szerint)
  • 0.5 dl vörösbor
  • 250 g tészta (kocka)

1. lépés

A káposztát lereszelem, a bacont felszeletelem.

2. lépés

Egy serpenyőben a zsíron megpirítom a szalonnát, szórok rá cukrot, karamellízálom. Ráteszem a káposztát, fűszerezem, locsolok rá ecetet.

3. lépés

A tésztát megfőzöm.

4. lépés

A káposztára öntök kevés bort, hozzákeverem a tésztát, majd egy kicsit megsütöm.

5. lépés

Tálaláskor teszek a tányérra tésztát, mellé egy kupac csalamádét, rá chilipaprikát. Még egyszer jól megborsozom.

TIPP: csalamádét ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

993 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Káposztás kocka

    Káposztás kocka

  • Káposztás tészta

    Káposztás tészta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    650 kcal
  • Zsír

    20,2 g
  • Koleszterin

    122 mg
  • Szénhidrát

    87,3 g
  • Cukor

    12,2 g
  • Fehérje

    26 g