Baconös káposztás kocka vörösborral
2013-12-30- Típus: Káposztás tészták
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Baconös káposztás kockát csináltam vörösborral és csalamádéval. El is fogyott azonnal.
Ezeket szerezd be:
- 0.5 db kisebb káposzta
- 2 szelet bacon
- libazsír
- 1-2 evőkanál cukor
- köménymag (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- ecet (ízlés szerint)
- 0.5 dl vörösbor
- 250 g tészta (kocka)
1. lépés
A káposztát lereszelem, a bacont felszeletelem.
2. lépés
Egy serpenyőben a zsíron megpirítom a szalonnát, szórok rá cukrot, karamellízálom. Ráteszem a káposztát, fűszerezem, locsolok rá ecetet.
3. lépés
A tésztát megfőzöm.
4. lépés
A káposztára öntök kevés bort, hozzákeverem a tésztát, majd egy kicsit megsütöm.
5. lépés
Tálaláskor teszek a tányérra tésztát, mellé egy kupac csalamádét, rá chilipaprikát. Még egyszer jól megborsozom.
TIPP: csalamádét ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 706 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
650 kcal -
Zsír
20,2 g -
Koleszterin
122 mg -
Szénhidrát
87,3 g -
Cukor
12,2 g -
Fehérje
26 g