Amerikai fánk
2014-01-20- Hány főre: 7
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Azért készítettem el ezt a fánkot, mivel nagyon gyorsan elkészül és szinte késő délutáni órákban is volt időm erre, hogy kipróbáljam. Nagyon ízlett azoknak, akik megkóstolták.
Ezeket szerezd be:
- 2 db tojás
- 2 evőkanál porcukor
- 1 pohár joghurt (kb. 170 g)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
- olaj a sütéshez
- porcukor, vagy lekvár a tálaláshoz
1. Lépés
A tésztát a megadott alapanyagokból összeállítjuk (nem tesszük bele az olajat és a porcukrot/lekvárt), és az a lényege, hogy kb. 10 percig pihentetjük a tésztát.
2. Lépés
Felmelegítjük az olajat, és próbasütést végzünk, egy kiskanálnyi tésztával. Akkor jó, ha körülbelül 1 perc alatt megsül az egyik oldala. Kiskanállal forró olajba szaggatjuk a tésztát, és amikor már piros az alja, megforgatjuk, majd papírszalvétával bélelt tányérra szedjük, hogy leitassuk.
3. Lépés
Egyszerre kb. csak 5-8 db fánkot teszünk az olajba, hogy legyen helye megfordításra.
Porcukorral, lekvárral vagy esetleg még kakaós porcukorral is kínálhatjuk. Egyszerűség miatt ki lehet próbálni, csalódni nem fogsz benne.
Értékelések
(3 / 5)
4 személy értékelt
4 224 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
171 kcal -
Zsír
2g -
Szénhidrát
31.3g -
Fehérje
6.7g -
Koleszterin
49mg -
Cukor
8g