Amerikai fánk

2014-01-20
  • Hány főre: 7
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Azért készítettem el ezt a fánkot, mivel nagyon gyorsan elkészül és szinte késő délutáni órákban is volt időm erre, hogy kipróbáljam. Nagyon ízlett azoknak, akik megkóstolták.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 pohár joghurt (kb. 170 g)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • olaj a sütéshez
  • porcukor, vagy lekvár a tálaláshoz

1. Lépés

A tésztát a megadott alapanyagokból összeállítjuk (nem tesszük bele az olajat és a porcukrot/lekvárt), és az a lényege, hogy kb. 10 percig pihentetjük a tésztát.

2. Lépés

Felmelegítjük az olajat, és próbasütést végzünk, egy kiskanálnyi tésztával. Akkor jó, ha körülbelül 1 perc alatt megsül az egyik oldala. Kiskanállal forró olajba szaggatjuk a tésztát, és amikor már piros az alja, megforgatjuk, majd papírszalvétával bélelt tányérra szedjük, hogy leitassuk.

3. Lépés

Egyszerre kb. csak 5-8 db fánkot teszünk az olajba, hogy legyen helye megfordításra.

Porcukorral, lekvárral vagy esetleg még kakaós porcukorral is kínálhatjuk. Egyszerűség miatt ki lehet próbálni, csalódni nem fogsz benne.

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 292 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    171 kcal
  • Zsír

    2g
  • Szénhidrát

    31.3g
  • Fehérje

    6.7g
  • Koleszterin

    49mg
  • Cukor

    8g