Almaszósz recept

2012-10-16
  • Hány főre: 12
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:0 p
  • Elkészítés: 2:10 p

A következő szószt nem csak sütemények, de például fűszeres sült húsok mellé is nyugodtan tálalhatjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 8-10 nagy alma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál friss citromlé
  • 3 fahéj rúd
  • 5 teáskanál barna cukor

1. lépés

Hámozzuk meg az almát, szedjük ki a magházat, majd szeleteljük fel. Helyezzük egy lábasba a fahéjjal, a citromhéjjal és a barna cukorral együtt. Öntsünk bele egy kis vizet is.

2. lépés

Állítsa alacsony fokra a tűzhelyet és pároljuk 2 órán át. Egy kicsit macerás a művelet, de megéri, mert isteni szósz lesz belőle. Ha kicsit gyorsítanánk a folyamatot, akkor tegyük magasabb fokra és mikor elég puhák az almák, tegyük át egy turmixba és dolgozzuk finomra.

A szószt akár befőttes üvegekbe is tölthetjük és később levehetjük a spejz polcáról.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 635 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagyma pesto

  • Medvehagymás zöld pesto

  • Almaszósz Gizitől

  • Medvehagymás-diós pesto

  • Pesto medvehagymából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    65,9 kcal
  • Zsír

    0,2 g
  • Fehérje

    0,2 g
  • Szénhidrát

    17,5 g