Almaszósz recept
2012-10-16- Hány főre: 12
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:0 p
- Elkészítés: 2:10 p
A következő szószt nem csak sütemények, de például fűszeres sült húsok mellé is nyugodtan tálalhatjuk.
Ezeket szerezd be:
- 8-10 nagy alma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál friss citromlé
- 3 fahéj rúd
- 5 teáskanál barna cukor
1. lépés
Hámozzuk meg az almát, szedjük ki a magházat, majd szeleteljük fel. Helyezzük egy lábasba a fahéjjal, a citromhéjjal és a barna cukorral együtt. Öntsünk bele egy kis vizet is.
2. lépés
Állítsa alacsony fokra a tűzhelyet és pároljuk 2 órán át. Egy kicsit macerás a művelet, de megéri, mert isteni szósz lesz belőle. Ha kicsit gyorsítanánk a folyamatot, akkor tegyük magasabb fokra és mikor elég puhák az almák, tegyük át egy turmixba és dolgozzuk finomra.
A szószt akár befőttes üvegekbe is tölthetjük és később levehetjük a spejz polcáról.
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
4 635 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
65,9 kcal -
Zsír
0,2 g -
Fehérje
0,2 g -
Szénhidrát
17,5 g