Gyors szőlőtorta
2014-03-04- Típus: Gyümölcstorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Gyors és mutatós finomság a túró és a gyümölcs szerelmeseinek.
Könnyű édesség egy kiadós ebéd után :)
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg margarin/vaj
- 16 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 16 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- Töltelék:
- 25 dkg túró
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 10 dkg cukor
- 6 dkg étk. keményítő
- 2 tojássárgája
- 2 tojásfehérje
- Díszítéshez:
- Szőlő (mag nélküli)
1. Lépés
Egy 26 cm-es torta formát margarinnal kikenünk és kilisztezzük.
A tésztához a margarint, cukrot a vaníliás cukrot és a sót konyhai robotgéppel habosra kikeverjük, majd hozzákeverjük a tojást.
A liszthez adjuk a sütőport, majd a masszába szitáljuk és jól elkeverjük.
2. Lépés
A masszát az előkészített torta formába öntjük.
A töltelékhez a túrót a joghurttal, cukorral, a keményítővel és a tojássárgájával kikeverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába forgatjuk.
Ezt a keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
3. Lépés
A tetejét gyümölccsel díszítjük és megszórjuk mandulaforgáccsal vagy szeletelt mogyoróval.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Sütési hőfok: (alsó-felső) 170 C°, sütési idő kb. 55 perc.
Sütés után rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Még 2012-ben tettem el szőlő-körte dzsemet. Bár elég régen felbontottam tökéletes állapotban van a hűtőben, arra várva mikor “szerepelhet” , így nem is volt kérdés, hogy ennél a tortánál is segítségemre lesz :) ( A dzsem receptje a Receptváros.hu oldalán található receptjeim közt is meglelhető)
mandulaforgács vagy szeletelt mogyoró,-utóbbi klasszisokkal olcsóbb és ízre ugyanaz. Más fajta gyümölcsökkel is készíthetjük: például, szilva, áfonya, eper, málna stb.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
3 051 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
517 kcal -
Zsír
17.3g -
Szénhidrát
77.8g -
Fehérje
14.4g -
Koleszterin
103mg -
Cukor
52.3g