Zöldséges lecsó
2013-05-13- Típus: Lecsó receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Az egyik alapszabály az, hogy jó lecsóhoz idő kell, na meg jó érzék és megfelelő recept. A nevéből adódóan ez zöldséges változat, mindenféle hús, kolbász nélkül.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Paprika
- 1 kg Paradicsom
- 50 dkg Vöröshagyma
- 50 dkg zsenge Cukkini
- 2 gerezd Fokhagyma
- Petrezselyem
- Olaj
- Só
1. lépés
A zöldségekkel kezdjük. A hagymát és a petrezselymet apróra felvágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, a háját lehúzzuk, majd a paprikával egyetemben tetszés szerint felvágjuk. A cukkinit meghámozzuk, felaprítjuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk.
2. lépés
Előkapjuk a legnagyobb serpenyőnket és olajon szépen megpirítjuk a hagymát a petrezselyemmel, és a zúzott fokhagymával. Ezután hozzáadjuk a paprikát és folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön megpároljuk.
3. lépés
Utolsó lépésként a cukkinit és a paradicsomot is belekeverjük, ízlés szerint sózzuk, majd az egészet puhára pároljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 941 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
192 kcal -
Összes Zsír
9,8 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
24,9 g -
Cukor
13,1 g -
Fehérje
4,8 g