Zöldséges lecsó

2013-05-13
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Az egyik alapszabály az, hogy jó lecsóhoz idő kell, na meg jó érzék és megfelelő recept. A nevéből adódóan ez zöldséges változat, mindenféle hús, kolbász nélkül.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Paprika
  • 1 kg Paradicsom
  • 50 dkg Vöröshagyma
  • 50 dkg zsenge Cukkini
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Olaj

1. lépés

A zöldségekkel kezdjük. A hagymát és a petrezselymet apróra felvágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, a háját lehúzzuk, majd a paprikával egyetemben tetszés szerint felvágjuk. A cukkinit meghámozzuk, felaprítjuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk.

2. lépés

Előkapjuk a legnagyobb serpenyőnket és olajon szépen megpirítjuk a hagymát a petrezselyemmel, és a zúzott fokhagymával. Ezután hozzáadjuk a paprikát és folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön megpároljuk.

3. lépés

Utolsó lépésként a cukkinit és a paradicsomot is belekeverjük, ízlés szerint sózzuk, majd az egészet puhára pároljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 941 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    192 kcal
  • Összes Zsír

    9,8 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    24,9 g
  • Cukor

    13,1 g
  • Fehérje

    4,8 g