Barackos-szegfűszeges brownie
2012-04-09- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
A brownie úgy ismert, mint a kis csokis, amerikai kedvenc, viszont ezt a fajta receptet is számtalan verzióban lehet elkészíteni. Mikor éppen megérett a hátsó kertben lévő sárgabarackfánk, gondoltam, hogy kipróbálom a megszokott receptet ezzel a gyümölccsel. Az eredmény fenséges, amit utólag egy kis szegfűszeggel bátorítottam.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg liszt
- 1 tábla étcsoki
- 25 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 1 csésze apró dió
- 4 ek kakaópor
- csipet só
- 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
- 3-4 nagy barack (befőtt is lehet)
Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük.
2. Az olvasztott vajat a cukrokkal habosra keverjük, a tojásokat felverjük, majd a vajhoz keverjük, beleszórjuk a diót és jól összedolgozzuk. A felolvasztott csokoládét, a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szegfűszeget is hozzáöntjük.
3. Elővesszük a barackbefőttet vagy a friss barackokat, és kis kockákra vágjuk a gyümölcsöket. Egy tepsit vajazunk és lisztezünk, majd kibéleljük sütőpapírral is, arra öntjük rá a tésztát, majd a tetejére szórjuk a barackokat. Sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt készre sütjük (vagy tűpróbáig).
Kis kockákra vágva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 315 megtekintés