Tzatziki zöldséggel és virslivel
2012-08-30- Típus: Joghurtos saláták, Virslisaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Következő tzatziki receptünket felturbózzuk egy kis kerti zöldséggel és virslivel.
Ezeket szerezd be:
- 500 g friss zöldség (paradicsom, paprika, gomba, uborka, brokkoli)
- 4 db virsli
- 1 evőkanál olaj
- előre elkészített tzatziki
- csipet só
- 1 szeletelt újhagyma
1. lépés
Szeleteljük fel kis karikákra a virslit és olajon pirítsuk meg. Mossuk meg a zöldségeket, vágjuk kis kockákra és egy pároljuk meg egy kis hozzáadott vízzel. Pároljuk kb. 5-8 percig. Amikor a zöldség megpuhult, akkor kiszedjük egy tálba, majd a tzatziki szószba keverjük a virslivel együtt. Behűtve tálaljuk.
A tetejét szórjuk meg tálaláskor újhagyma zöldjével és egy kis kaporral.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
3 345 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
550 kcal -
Zsír
41,3 g -
Szénhidrát
26,4 g -
Fehérje
18,1 g