Tzatziki zöldséggel és virslivel

2012-08-30
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Következő tzatziki receptünket felturbózzuk egy kis kerti zöldséggel és virslivel.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g friss zöldség (paradicsom, paprika, gomba, uborka, brokkoli)
  • 4 db virsli
  • 1 evőkanál olaj
  • előre elkészített tzatziki
  • csipet só
  • 1 szeletelt újhagyma

1. lépés

Szeleteljük fel kis karikákra a virslit és olajon pirítsuk meg. Mossuk meg a zöldségeket, vágjuk kis kockákra és egy pároljuk meg egy kis hozzáadott vízzel. Pároljuk kb. 5-8 percig. Amikor a zöldség megpuhult, akkor kiszedjük egy tálba, majd a tzatziki szószba keverjük a virslivel együtt. Behűtve tálaljuk.

A tetejét szórjuk meg tálaláskor újhagyma zöldjével és egy kis kaporral.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 345 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás virslisaláta zöldségekkel

  • Kefires virslisaláta

  • Joghurtos csirkesaláta

  • Görög tzatziki

  • Joghurtos saláta citromkarikákkal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    550 kcal
  • Zsír

    41,3 g
  • Szénhidrát

    26,4 g
  • Fehérje

    18,1 g