Csípős-savanyú leves recept

2012-04-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A csípős-savanyú leves olyan, mint a chili, minden családnak megvan a saját receptje, és minden család úgy gondolja, hogy övék a legjobb. Nekem van egy jól bevált büfém, ahol számomra legjobb ételeket készítik, ha éppen erre vágyom, akkor biztosan jól lakok belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 6 szárított szarvasgomba
  • 2 evőkanál vörös borecet
  • 1 evőkanál fehér ecet vagy rizsecet
  • 1,5 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 8 dl csirkehúsleves
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 3 mogyoróhagyma
  • 1/4 tk chili
  • 2 nagy sárgarépa és fehér répa
  • 1 konzerv babcsíra

Elkészítés

1. Öntsünk forrásban lévő vizet a szeletekre vágott gombára, hogy teljesen ellepje, és hagyjuk ázni 20 percig. Áztatás után távolítsuk el a gombák héját.
2. Keverjük össze a szójaszószt és az ecetet, majd tegyük félre. Öntsük a csirkehúslevest egy fazékba és forraljuk magas hőfokon. Adjuk hozzá a gombát, a babcsírákat, az ecet keveréket, a szeletekre vágott répákat és kukoricakeményítő keveréket. Keverjük össze és forraljuk. Amint bugyogni kezd, vegyük le a tűzről. Keverés közben öntsük bele a tojást és hagyjuk, hogy a meleg vízben megfőjön, mintha csak tojáslevest csinálnánk.
3. Adjuk hozzá a szeletekre vágott mogyoróhagymát, fehér borsot, szezám olajat és a chilit. Kóstoljuk meg és szánk íze szerint fűszerezzük. Tálaláskor a tetejét díszítsük korianderrel.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2,689 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Thai tökleves rákkal

  • Csípős garnélaleves