Citromos-joghurtos cupcake

2012-07-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ma sem hiányozhat egy incsi-fincsi cupcake, finom joghurttal, citrommal és egyéb gyümölccsel.

Ezeket szerezd be:

  • 1/4 csésze cukor
  • 1 tk vanília
  • 2 dl joghurt (ízesített vagy sima)
  • 2 nagy tojásfehérje
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál citromhéj
  • 3 evőkanál liszt
  • 220 g krémsajt ( pl. Philadelphia)
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 1 tk sütőpor
  • néhány szem bogyós gyümölcs

1. Lépés

Melegítsük a sütőt 180°C-ra. Vajazzuk ki a sütőformákat vagy béllejük ki muffin papírokkal.

2. Lépés

Finoman verjük fel a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát egy elektromos keverő segítségével. Fokozatosan adjuk hozzá a natúr vagy ízesített joghurtot, a tojásfehérjét, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, olajat, sütőport és a lisztet.

3. Lépés

Öntsük a tésztát a formákba. Süssük 25 percig, vagy amíg a tetejük megbarnul. Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, majd a krémsajt miatt tegyük hűtőbe. Tálaljuk bogyós gyümölccsel díszítve. (Málnával, eperrel vagy szederrel.)

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 330 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pisztáciás cupcake

  • Oreo cupcake recept

  • Kávés cupcake recept

  • Princess cupcake

  • Mandulás-kókuszos cupcake

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    108,6 kcal
  • Zsír

    4,7 g
  • Szénhidrát

    12,6 g
  • Fehérje

    3,6 g