Citromos-joghurtos cupcake
2012-07-18- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ma sem hiányozhat egy incsi-fincsi cupcake, finom joghurttal, citrommal és egyéb gyümölccsel.
Ezeket szerezd be:
- 1/4 csésze cukor
- 1 tk vanília
- 2 dl joghurt (ízesített vagy sima)
- 2 nagy tojásfehérje
- 3 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál citromhéj
- 3 evőkanál liszt
- 220 g krémsajt ( pl. Philadelphia)
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 tk sütőpor
- néhány szem bogyós gyümölcs
1. Lépés
Melegítsük a sütőt 180°C-ra. Vajazzuk ki a sütőformákat vagy béllejük ki muffin papírokkal.
2. Lépés
Finoman verjük fel a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát egy elektromos keverő segítségével. Fokozatosan adjuk hozzá a natúr vagy ízesített joghurtot, a tojásfehérjét, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, olajat, sütőport és a lisztet.
3. Lépés
Öntsük a tésztát a formákba. Süssük 25 percig, vagy amíg a tetejük megbarnul. Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, majd a krémsajt miatt tegyük hűtőbe. Tálaljuk bogyós gyümölccsel díszítve. (Málnával, eperrel vagy szederrel.)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 419 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
108,6 kcal -
Zsír
4,7 g -
Szénhidrát
12,6 g -
Fehérje
3,6 g