Édes spenótfőzelék

2012-11-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Megmondom őszintén, hogy a spenót nem a kedvencem, de a párom szereti, ezért néha napján kénytelen vagyok készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg spenót
  • 5 dl víz
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál citromlé

1. lépés

A spenótot megmossuk, majd annyi vízben feltesszük főni, amennyi éppen ellepi. Amikor elég puhára főtt egy botmixer segítségével leturmixoljuk.

2. lépés

Közben olajból és lisztből rántást készítünk, majd hozzákeverjük a spenóthoz. Felöntjük kis tejjel, megcukrozzuk, beleöntjük a citromlevet, majd még egy kicsit rotyogtatjuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 081 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spenótfőzelék bisztrónyúltól

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    151 kcal
  • Zsír

    6.5g
  • Szénhidrát

    17g
  • Fehérje

    8.2g