Édes spenótfőzelék
2012-11-19- Típus: Spenótfőzelékek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Megmondom őszintén, hogy a spenót nem a kedvencem, de a párom szereti, ezért néha napján kénytelen vagyok készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg spenót
- 5 dl víz
- 5 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál citromlé
1. lépés
A spenótot megmossuk, majd annyi vízben feltesszük főni, amennyi éppen ellepi. Amikor elég puhára főtt egy botmixer segítségével leturmixoljuk.
2. lépés
Közben olajból és lisztből rántást készítünk, majd hozzákeverjük a spenóthoz. Felöntjük kis tejjel, megcukrozzuk, beleöntjük a citromlevet, majd még egy kicsit rotyogtatjuk.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
10 370 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
151 kcal -
Zsír
6.5g -
Szénhidrát
17g -
Fehérje
8.2g