Töltött görögdinnye

2013-03-03
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Van még egy töltött görögdinnye recept a tarsolyomban, amit még tavaly próbáltam ki. A családomnak és nekem nagyon ízlett, ezért biztos, hogy a következő szezonban ismét készítek ilyet.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db Őszibarack
  • 3 db Sárgabarack
  • 1 db Banán
  • 150 g Eper
  • 1 db Citrom
  • 1 db kisebb Görögdinnye
  • 2 evőkanál Citromlé
  • Őrölt Szegfűszeg (ízlés szerint)

1. lépés

A görögdinnye belsejét kivágjuk és felkockázzuk. A barackokat, epret, citromot és banánt is felvágjuk, felszeleteljük.

2. lépés

A felvágott gyümölcsöket szegfűszeggel fűszerezzük, citromlével meglocsoljuk, majd az egészet átkeverjük.

3. lépés

A gyümölcsöket beletesszük a kivájt dinnye héjába és a hűtőben hagyjuk egészen a fogyasztásig.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 262 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

  • Dinnyesaláta sonkával

  • Mentás görögdinnye-saláta sonkával és mozzarellával

  • Vodkás görögdinnye-saláta mozzarellával

  • Vodkás szilva és ribizli kehelyben

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    495 kcal
  • Összes Zsír

    2,8 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    122,8 g
  • Cukor

    95,7 g
  • Fehérje

    10,3 g