Zserbógolyó recept
2013-04-11- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
A következő receptet az egyik barátnőm tudja nagyon finoman. Tőle ismerem ezt a kis bonbont.
Ezeket szerezd be:
- 200 g aszalt sárgabarack
- 100 g darált dió
- 3 ek baracklekvár
- 2 ek rum
- 1 ek rumaroma
- 1 cs vaníliás cukor
- 100 g darált keksz
- 150 g étcsokoládé
- 2 ek olaj
1. lépés
A barackot egy robotgéppel felaprítjuk, leöntjük a rummal, hozzákeverjük az aromát, utána félretesszük. Az aszalt barackos keveréket összekeverjük a többi hozzávalóval, majd kis gombócokat gyúrunk belőle.
2. lépés
Egy tálcára sorakoztatjuk a gombócokat és hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasztjuk, majd megmártogatjuk benne a bonbonokat. Sütőpapírra tesszük és hagyjuk megdermedni rajta.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 709 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
397 kcal -
Zsír
24.7g -
Szénhidrát
35.4g -
Fehérje
7.5g