Zserbógolyó recept

2013-04-11
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A következő receptet az egyik barátnőm tudja nagyon finoman. Tőle ismerem ezt a kis bonbont.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g aszalt sárgabarack
  • 100 g darált dió
  • 3 ek baracklekvár
  • 2 ek rum
  • 1 ek rumaroma
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 100 g darált keksz
  • 150 g étcsokoládé
  • 2 ek olaj

1. lépés

A barackot egy robotgéppel felaprítjuk, leöntjük a rummal, hozzákeverjük az aromát, utána félretesszük. Az aszalt barackos keveréket összekeverjük a többi hozzávalóval, majd kis gombócokat gyúrunk belőle.

2. lépés

Egy tálcára sorakoztatjuk a gombócokat és hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasztjuk, majd megmártogatjuk benne a bonbonokat. Sütőpapírra tesszük és hagyjuk megdermedni rajta.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3,810 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grillázs golyó

  • Tiramisu golyó recept

  • Kekszes-lekváros bonbon

  • Cappuccino golyók

  • Gesztenyegolyó

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    397 kcal
  • Zsír

    24.7g
  • Szénhidrát

    35.4g
  • Fehérje

    7.5g