Tiramisu forró csoki

2013-06-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Tiramisu forró csoki? Hallottunk már ilyet? Egy könnyű finomság, ami mascarponéval készül.

Ezeket szerezd be:

  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 125 ml tejszín
  • 600 ml tej
  • 1 púpozott evőkanál, keserű kakaó
  • 1-1 kocka étcsokoládé

1. lépés

Verjük fel a tojássárgáját cukorral, majd keverjük bele a mascarponét. Egy külön tálban verjük fel a tejszínt, hogy jó krémes legyen.

2. lépés

Óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal a mascarpones keveréket, majd hűtőbe tesszük.

Öntsük a tejet egy lábasba és keverjük el benne a kakaót.  Melegítsük, majd vegyük alacsonyra a hőfokot és főzzük körülbelül 20 percig.

3. lépés

Öntsük a forró csokit csészékbe, tegyünk mindegyikbe egy kocka csokoládét és hagyjuk, hogy felolvadjon. Vegyük elő a hűtőből a mascarpones tejszínhabot, halmozzunk a tetejére egy evőkanállal. Megszórjuk egy kis kakaóporral és tálaljuk forrón.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 250 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorókrémes forró csokoládé

  • Grog brandyvel

  • Vajbor recept

  • Instant forró csoki

  • Borsmentás forró csokoládé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    367 kcal
  • Zsír

    21.8g
  • Szénhidrát

    30.2g
  • Fehérje

    14.5g