Tiramisu forró csoki
2013-06-01- Típus: Meleg italok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Tiramisu forró csoki? Hallottunk már ilyet? Egy könnyű finomság, ami mascarponéval készül.
Ezeket szerezd be:
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál mascarpone
- 125 ml tejszín
- 600 ml tej
- 1 púpozott evőkanál, keserű kakaó
- 1-1 kocka étcsokoládé
1. lépés
Verjük fel a tojássárgáját cukorral, majd keverjük bele a mascarponét. Egy külön tálban verjük fel a tejszínt, hogy jó krémes legyen.
2. lépés
Óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal a mascarpones keveréket, majd hűtőbe tesszük.
Öntsük a tejet egy lábasba és keverjük el benne a kakaót. Melegítsük, majd vegyük alacsonyra a hőfokot és főzzük körülbelül 20 percig.
3. lépés
Öntsük a forró csokit csészékbe, tegyünk mindegyikbe egy kocka csokoládét és hagyjuk, hogy felolvadjon. Vegyük elő a hűtőből a mascarpones tejszínhabot, halmozzunk a tetejére egy evőkanállal. Megszórjuk egy kis kakaóporral és tálaljuk forrón.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 504 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
367 kcal -
Zsír
21.8g -
Szénhidrát
30.2g -
Fehérje
14.5g