Tejkaramellás sütik
2012-06-06- Típus: Teasütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 12 perc
- Elkészítés: 27 perc
Állítom nektek, hogy ez a legjobb tejkaramellás süti, amit valaha kóstoltam egy ismerősöm által. Megéri kipróbálni, én szerelmes lettem belé. :) Tejjel és kakaóval a gyerekek is imádni fogják.
Ezeket szerezd be:
- 12 evőkanál vaj
- 20 dkg barna cukor
- 1/2 teáskanál só
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 25 dkg liszt
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 1 dl tej
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra ° és terítsünk sütőpapírt egy tepsire. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport, majd tegyük félre. Keverjük össze a kétfajta cukrot, majd ezt is tegyük félre.
2. Lépés
Helyezzünk 10 evőkanál vajat egy vastag aljú lábasba és kezdjük el közepes lángon megolvasztani. Miután a vajnak sárgásbarna színe lesz, kapcsoljuk le a hőt. Hozzáadjuk a maradék két evőkanál vajat és keverjük, amíg elolvad benne.
3. Lépés
Hozzáadjuk az összekevert cukrot és a sót, ezután elkezdjük intenzíven keverni. Tulajdonképpen kezdjük el karamellizálni a cukrot. Majd adjuk hozzá a tejet, tojást, a tojás sárgáját, és a vanília kivonatot, kaparjuk le a lábas oldalára és aljára ragadt karamellát.
4. Lépés
Öntsük hozzá a lisztes keveréket három lépésben, figyeljünk, hogy ne legyen csomós. A tészta kicsit sűrű lesz, ne ijedjünk meg tőle. Vegyünk fél evőkanálnyi darabokat, nem muszáj, hogy mindegyik egyforma méretű legyen. Óvatosan alakítsuk labda alakúra, majd egyesével hempergessük meg barna cukorban. Helyezzük a tepsire, majd süssük 10-12 percig, vagy a széleik egy kicsit megbarnulnak.
Tipp: Vigyázzunk, hogy ne süssük túl. Hagyjuk kihűlni egy percig egy rácson. A legfinomabb, ha egy pohár tejben mártogatjuk.
Értékelések
(4.7 / 5)
7 személy értékelt
4 955 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
775 kcal -
Összes zsír
37,9 g -
Szénhidrát
98,8 g -
Fehérje
9,8 g