Szilvás pite

2012-09-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A következő recept igazán gyorsan kész van és nem kell sokat bajlódnunk vele. Akkor kiváló, ha a kertből szedett szilvát használjuk fel hozzá.

Ezeket szerezd be:

  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál barna cukor
  • 8 tojás
  • pár csepp citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál olaj

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és vajazzuk ki a tetszőleges piteformát, majd lisztezzük ki enyhén. Mossuk meg a szilvákat, vágjuk félbe őket, vegyük ki a magját, majd tegyük egy tálba és szórjuk meg fahéja cukorral. Tegyük félre.

2. Lépés

Verjük fel a tojásfehérjét, kanalazzunk hozzá egy kis cukrot és verjük tovább pár csepp citromlével. Adagoljuk hozzá a tojásokat sárgáját, majd óvatos mozdulatokkal keverjük bele a lisztet, az olajat, a vaníliás cukrot, a fahéjat. Öntsük az előkészített formába a tésztát, majd helyezzük a tetejére sorba a szilvákat, úgy hogy a mag helye legyen lefelé.

3. Lépés

Tegyük sütőbe és süssük 20 percig, vagy amíg szépen aranybarnára sül. Várjuk meg a szeletelést, ameddig kihűl. Tálaláskor szórjuk meg fahéjas porcukorral.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

6 240 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    299 kcal
  • Zsír

    12.3 g
  • Szénhidrát

    35.1 g
  • Fehérje

    12.8 g