Szilvás pite
2012-09-19- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
A következő recept igazán gyorsan kész van és nem kell sokat bajlódnunk vele. Akkor kiváló, ha a kertből szedett szilvát használjuk fel hozzá.
Ezeket szerezd be:
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál barna cukor
- 8 tojás
- pár csepp citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál fahéj
- 1 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál olaj
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és vajazzuk ki a tetszőleges piteformát, majd lisztezzük ki enyhén. Mossuk meg a szilvákat, vágjuk félbe őket, vegyük ki a magját, majd tegyük egy tálba és szórjuk meg fahéja cukorral. Tegyük félre.
2. Lépés
Verjük fel a tojásfehérjét, kanalazzunk hozzá egy kis cukrot és verjük tovább pár csepp citromlével. Adagoljuk hozzá a tojásokat sárgáját, majd óvatos mozdulatokkal keverjük bele a lisztet, az olajat, a vaníliás cukrot, a fahéjat. Öntsük az előkészített formába a tésztát, majd helyezzük a tetejére sorba a szilvákat, úgy hogy a mag helye legyen lefelé.
3. Lépés
Tegyük sütőbe és süssük 20 percig, vagy amíg szépen aranybarnára sül. Várjuk meg a szeletelést, ameddig kihűl. Tálaláskor szórjuk meg fahéjas porcukorral.
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
6 304 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
299 kcal -
Zsír
12.3 g -
Szénhidrát
35.1 g -
Fehérje
12.8 g